1 Yaşindaki Bebek Minicik Hliyle 4 Hastaya Umut Oldu

1 Yaşindaki Bebek Minicik Hliyle 4 Hastaya Umut Oldu
Konya Şehir Hastanesinde yaklaşık 30 gündür tedavi gören ve beyin ölümü gerçekleşen 1 yaşındaki bebeğin organları, dört hastaya umut oldu. Bebeğin ailesinin onayı ile alınan kalp, karaciğer ve iki böbrek...

Konya Şehir Hastanesinde yaklaşık 30 gündür tedavi gören ve beyin ölümü gerçekleşen 1 yaşındaki bebeğin organları, dört hastaya umut oldu. Bebeğin ailesinin onayı ile alınan kalp, karaciğer ve iki böbrek, organ bekleyen hastalara nakledildi.

Beyin Ölümü Gerçekleşen Bebeğin Organları Nakledildi

Konya Şehir Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Uzman Doktor Mehmet Akif Yazar, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Dr. Yazar, "Bugün hastanemizde 1 yaşında beyin ölümü gerçekleşen bir çocuğumuzun organ nakli gerçekleşti ve organlar Ankara'da Hacettepe Üniversitesi ile Antalya'da Akdeniz Üniversitesi'nde organ bekleyen hastalara nakledildi. Ailemizin bağışı sayesinde dört hastaya umut olduk," dedi.

Küçük Yaştaki Çocuklardan da Nakil Yapılabiliyor

Uzman Doktor Yazar, küçük yaştaki çocuklardan da organ naklinin mümkün olduğunu belirtti. "1 yaş gibi küçük yaşlardaki çocuklarda da beyin ölümü gerçekleşebiliyor ve ailelerinin organ naklini onaylamaları durumunda bu kişiden çıkarılan organlar, yaklaşık aynı yaşta olan ve organ bekleyen hastalara nakil edilebiliyor," diye konuştu.

Organ Nakline Olan Duyarlılık Artıyor

Dr. Yazar, organ naklinin Türkiye'deki en ciddi konulardan biri olduğunu vurguladı. "Ülkemizde yaklaşık 30 binden fazla kişi organ bekleme listesinde. Bugünkü vakada ailemizin çocuklarının organlarını bağışlamaları, halkımızın artık bu konuya daha duyarlı olduğunu gösteriyor. Biz hekimler de organ bekleyen hastalara yardımcı olmak için daha fazla gayret gösteriyoruz," dedi.

Konya'da gerçekleşen bu anlamlı bağış, organ bekleyen hastalar ve aileleri için büyük bir umut ışığı oldu.