Aile Bakanı Göktaş: Doğurganlık Oranının Düşmesiyle İlgili Saha Çalışması Başlatacağız

Aile Bakanı Göktaş: Doğurganlık Oranının Düşmesiyle İlgili Saha Çalışması Başlatacağız
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye'de doğurganlık oranının düşmesi konusunda önemli bir saha çalışması başlatacaklarını açıkladı. Göktaş...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye'de doğurganlık oranının düşmesi konusunda önemli bir saha çalışması başlatacaklarını açıkladı. Göktaş, "Bakanlığımızla birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Sağlık ve Maliye bakanlıkları yetkililerinden oluşan bir çalışma grubu oluşturuyoruz," dedi.

Devlet Himayesindeki Çocuklara Özel Yüksek Hızlı Tren Gezisi

Bakan Göktaş, devlet himayesindeki çocukların yüksek hızlı trene binme isteklerini yerine getirerek, onlarla birlikte Konya'ya seyahat etti. Çocuklarla sohbet eden ve yakından ilgilenen Göktaş, çocukların Mevlana diyarı Konya'da kültürel ve turistik yerleri gezip çeşitli aktivitelere katılacaklarını belirtti.

Doğurganlık Oranının Azalması ve Nüfusun Yaşlanması Üzerine Çalışmalar

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Göktaş, Türkiye'nin doğurganlık hızının azalmasına yönelik kapsamlı çalışmalar yaptıklarını vurguladı. Göktaş, "Doğurganlık oranının azalması ve nüfusun yaşlanması sadece Türkiye'nin değil tüm dünyanın sorunu. Türkiye hala genç ve dinamik bir nüfusa sahip ancak bu konuda alarm zilleri çalıyor," ifadelerini kullandı.

Aile ve Gençlik Fonu'ndan 11 Bin 11 Çift Yararlanıyor

Bakan Göktaş, deprem bölgesinde pilot uygulaması devam eden Aile ve Gençlik Fonu'na ilişkin, "Cumhurbaşkanımızın vizyonu ile hayata geçirdiğimiz projeyle aile kurumunu desteklemeyi ve gençlerin sosyal risklere karşı korunmasını hedefliyoruz. Bugün itibarıyla 11 bin 11 çiftimiz fondan yararlanmak için başvurdu," dedi. Göktaş, çiftlere 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz 150 bin lira faizsiz kredi desteği sağlandığını belirtti.

Sosyal Yardımlarda Artış

Bakan Göktaş, Temmuz ayı memur maaş katsayılarına yapılan düzenleme sonrasında sosyal yardım ödemelerinde artış yapıldığını açıkladı. Göktaş, yaşlı aylığının 3 bin 504 TL'den 4 bin 181 TL'ye, engelli vatandaşların aylıklarının ise 3 bin 338 TL ile 5 bin 7 TL arasında yükseldiğini belirtti. Ayrıca, Evde Bakım Yardımı ve koruyucu ailelere yapılan ödemelerde de artış yapıldı.

Bu kapsamda, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, doğurganlık oranının düşmesi ve sosyal yardımlar konusunda önemli adımlar atmaya devam ediyor.