Başkan Öztürk'ten 15 Temmuz Mesajı: “Demokrasi ve Milletin İradesi Dışında Bir Seçeneğe Boyun Eğmeyeceğiz”

Başkan Öztürk'ten 15 Temmuz Mesajı: “Demokrasi ve Milletin İradesi Dışında Bir Seçeneğe Boyun Eğmeyeceğiz”
Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Öztürk, mesajında 15 Temmuz 2016'da yaşanan hain darbe girişimine karşı milletin gösterdiği kahramanca direnişi ve Türkiye'nin demokrasiye olan bağlılığını vurguladı.

"15 Temmuz, Bir Milletin Kahramanlık Destanı"

Başkan Öztürk, 15 Temmuz gecesi FETÖ mensubu teröristlerin Türkiye'nin demokrasisine ve geleceğine yönelik gerçekleştirdiği darbe girişiminin, Türkiye Cumhuriyeti'nin işgal girişiminin bir parçası olduğunu belirtti. "Bin yıldır bu topraklarda vatanı ve devleti için canını hiçe sayan milletimiz o gün de gözünü kırpmadan ölüme yürüyerek bu işgali engelledi," diyen Öztürk, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Gazi Meclis, sivil toplum kuruluşları ve tüm milletin kararlı duruşuyla bir destan yazıldığını ifade etti.

"Demokrasi ve Milletin İradesi Dışında Bir Seçeneğe Boyun Eğmeyeceğiz"

Öztürk, Türkiye'nin 15 Temmuz 2016 gecesi, gücünü sandıktan, yetkisini milletten almayan bir idareyi asla meşru kabul etmeyeceğini, demokrasi ve milletin iradesi dışında bir seçeneğe boyun eğmeyeceğini gösterdiğini vurguladı. "Bugün bize düşen görev, hain darbe girişimini unutmadan ülkemizin geleceği için elbirliğiyle çalışmaktır," diyen Öztürk, ülkenin geleceği için birlik ve beraberlik içinde hedeflere yürümeye kararlı olduklarını söyledi.

"Türkiye'nin En Büyük Ekonomiler Arasında Yerini Alması Hedefinde İlerlemeye Devam Edeceğiz"

KTO Başkanı, iş âleminin temsilcileri olarak aynı ruh ve inançla çalışmayı sürdüreceklerini belirtti. Türkiye'nin dünyanın en büyük ekonomileri arasında yerini alması hedefinde ilerlemeye devam edeceklerini ifade eden Öztürk, "Yaşadığımız her türlü zorluktan aldığımız dersler, daha güçlü bir Türkiye idealimize ulaşmamızda bize ışık olacak," dedi.

Şehitlere Rahmet, Millete Şükran

15 Temmuz'un yıldönümü vesilesiyle darbe girişiminde vatanı için şehit olan kahramanlara Allah'tan rahmet dileyen Öztürk, ülkenin ve devletin her şartta birlik içinde olduğunu tüm dünyaya gösteren millete şükranlarını sundu.

Başkan Selçuk Öztürk'ün mesajı, 15 Temmuz'un unutulmaması ve Türkiye'nin geleceği için birlik ve beraberlik içinde çalışılması gerektiği mesajını güçlü bir şekilde vurguladı.