Kocaeli'de Göl Kenarında Feci Olay: İki Kardeş Boğularak Hayatını Kaybetti

Kocaeli'de Göl Kenarında Feci Olay: İki Kardeş Boğularak Hayatını Kaybetti
KOCAELİ – Kocaeli'de babaanneleri ile göl kenarına giden 5 ve 8 yaşındaki iki kardeş, düştükleri suda boğularak can verdi.

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde yaşanan trajik olayda, 5 ve 8 yaşlarındaki iki kız kardeş, babaanneleriyle gittikleri göl kenarında boğularak hayatlarını kaybetti. İki çocuğu kurtarmaya çalışan babaanne ise yoğun bakıma alındı.

Olayın Detayları

Olay, İzmit ilçesine bağlı Tepebaşı Ambarcı köyünde meydana geldi. Tenzile Karaca (59) ve Faruk Karaca çifti, yaz aylarını birlikte geçirdikleri torunları Sedanur K. (5) ve Hiranur K.'yı (8) eğlenmeleri için Güvercinlik Gölü'nün kenarına götürdü. Dedeleri kilim almak için araçlarına döndüğü sırada, iki küçük çocuk göle düştü. Çocukların gölde çırpındığını fark eden babaanne Tenzile Karaca, torunlarını kurtarmak için suya atladı. Ancak ne yazık ki, iki kız kardeş gölde kayboldu.

Çevredekilerin yardımıyla babaanne Tenzile Karaca sudan çıkarıldı ve Kocaeli Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. Olay yerine gelen balıkadamlar ve köylüler tarafından başlatılan arama çalışmaları sonucunda, çocukların cansız bedenlerine ulaşıldı. Cenazeler, otopsi yapılmak üzere Kocaeli Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Aileye Acı Haber Uzun Süre Verilemedi

Çocukların anne ve babası, olay sırasında Sakarya'da bulunuyordu. Özel sağlık durumları nedeniyle zor durumda olan aileye, acı haber uzun süre verilemedi. Anne ve baba, "anneniz rahatsızlandı" denilerek köye çağrıldı. Baba Ümit Karaca, annesinin tedavi gördüğü hastaneye geldiğinde, uzun süre iyi bir haber bekledi. Ancak acı gerçeği öğrendiğinde yıkıldı. Babaanne Tenzile Karaca'nın durumunun ciddiyetini koruduğu, kardeşlerin cenazelerinin ise yarın toprağa verileceği öğrenildi.

Küçük kızların, anne ve babalarının sağlık durumları nedeniyle yaz aylarını dedeleri ve babaanneleriyle birlikte geçirdikleri belirtildi.