Medine Müdafii Fahreddin Paşa Hatıralar Sergisi, Konya'da Ziyarete Açıldı

Medine Müdafii Fahreddin Paşa Hatıralar Sergisi, Konya'da Ziyarete Açıldı
Konya Büyükşehir Belediyesi Taş Bina Dijital Tanıtım Merkezi'nde, Medine Müdafii Fahreddin Paşa'nın çektiği fotoğraflar ve özel eşyalarının sergilendiği "Öncü Bir Fotoğrafçı Medine Müdafii Fahreddin Paşa Hatıralar Sergisi" ziyarete açıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemlerinde önemli bir rol oynayan Medine Müdafii Fahreddin Paşa'nın çektiği fotoğraflar ve kişisel eşyalarını içeren "Öncü Bir Fotoğrafçı Medine Müdafii Fahreddin Paşa Hatıralar Sergisi"ni Konya'nın merkezi Taş Bina Dijital Tanıtım Merkezi'nde düzenledi.

Serginin açılışına AK Parti Konya Milletvekili Latif Selvi, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy ve Fahreddin Paşa'nın torunu Ömer Fahreddin Türkkan katıldı. Sergi küratörü Ömer Faruk Şeriflioğlu, konuklara sergi hakkında detaylı bilgi verdi.

Başkan Uğur İbrahim Altay, açılışta yaptığı konuşmada, "Hepimizin hatıralarında bir kahraman olarak bulunan Medine Müdafii Fahreddin Paşa'nın kendi fotoğraflarından ve kişisel eşyalarından oluşan önemli bir serginin açılışını Taş Bina'da gerçekleştirdik. Sergimiz, Fahreddin Paşa'nın Medine müdafaası sırasında yapmış olduğu işlerden, çektiği fotoğraflara kadar geniş bir yelpazeye sahip. Ancak en önemlisi, sergi ziyaretçilerine Fahreddin Paşa'nın çocukluktan yaşamının sonuna kadar uzanan hayat hikayesini anlatma fırsatı sunuyor." dedi.

Konya Büyükşehir, Medine Müdafi Fahreddin Paşa Sergisini Konyalılarla buluşturdu

Altay, serginin Konya'ya kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, "Tüm Konyalıların buraya gelip Fahreddin Paşa'yı yakından tanımaları gerekiyor. Fahreddin Paşa'nın Medine'yi müdafaa etmek için ne tür zorluklar çektiğini ve hayatının her aşamasında vatanını, milletini, devletini yüceltmek için çabasını göreceğimiz özel bir iş oldu." diye konuştu.

AK Parti Konya Milletvekili Latif Selvi ise Fahreddin Paşa'nın hatıralarının, ailenin sunumuyla birlikte sergilendiği bu etkinliğin önemine vurgu yaparak, "Geçmişini bilen insanlar geleceğe dair atacakları adımlarda ondan kendilerine ışık tutacak izler elde ederler. Fahreddin Paşa'nın hatırasını burada birinci elden dinlememiz son derece etkiliydi." ifadelerini kullandı.

Konya Büyükşehir, Medine Müdafi Fahreddin Paşa Sergisini Konyalılarla buluşturdu

Serginin açılışına katılan Fahreddin Paşa'nın torunu Ömer Fahreddin Türkkan da duygularını paylaşarak, "Serginin bulunduğu mekan çok güzel. İnşallah gençlerimiz gezip bir feyz alırlar. Benim için ismimi bıraktığını bilmek gurur verici." dedi.

Medine Müdafii Fahreddin Paşa Hatıralar Sergisi, Ekim Ayı Sonuna Kadar Ziyarete Açık

Sergiyi ziyaret eden Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilal Kuşpınar da, "Geçmişteki mirasımızı günümüze aktarma açısından çok güzel bir bağ kurulmuş. Ben bu sergiden çok etkilendim. O günkü mirası günümüze aktarma açısından çok hayati bir öneme haiz. Bu nedenle değerli Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum." dedi.

Sergi, Konya Büyükşehir Taş Bina Dijital Tanıtım Merkezi alt katındaki müze bölümünde Ekim ayı sonuna kadar ziyarete açık olacak. Ayrıca, Konya'nın Türkiye Selçuklu Devleti başşehir oluşunun 927'nci yılı etkinlikleri kapsamında Taş Bina Kültür Sanat'ta düzenlenen "Fotoğraflarla Selçuklu Darülmülkü Konya Sergisi" de ziyaret edilebilir.