Selçuklu Belediyesi'nden Çevreye Örnek Çalışma: "Temiz Mahalle Temiz Selçuklu

Selçuklu Belediyesi'nden Çevreye Örnek Çalışma: "Temiz Mahalle Temiz Selçuklu
Konya'nın merkez Selçuklu ilçesi, çevre adına örnek teşkil eden çalışmalarına devam ediyor. Selçuklu Belediyesi, Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlediği "Temiz Mahalle Temiz Selçuklu" etkinliğini bu kez...

Konya'nın merkez Selçuklu ilçesi, çevre adına örnek teşkil eden çalışmalarına devam ediyor. Selçuklu Belediyesi, Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlediği "Temiz Mahalle Temiz Selçuklu" etkinliğini bu kez Sancak Mahallesi'nde gerçekleştirdi. Etkinlik, Çevre ve Sıfır Atık Platformu iş birliği ile 110 çevre gönüllüsünün katılımıyla yapıldı.

Selçuklu Belediyesi, toplumda sıfır atık bilincinin geniş kitlelere yayılması ve gelecek nesillere temiz bir çevre bırakılması amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. "Doğa İçin Adım Atıyoruz" sloganı ile düzenlenen etkinlik, Osman Gazi İlkokulu yaz okulu öğrencileri, veliler ve çevre gönüllülerinin katılımıyla Sancak Mahallesi'nde devam etti. Daha önce Bosna Hersek, Beyhekim ve Yazır mahallelerinde yapılan etkinliklerin dördüncüsü böylece Sancak'ta gerçekleştirilmiş oldu.

Selçuklu Belediyesi, çevre konusunda hem gönüllüler hem de farklı kurumlarla iş birliği yaparak farkındalığı artırmayı hedefliyor. Başkan Ahmet Pekyatırmacı, çevre kirliliğini önlemenin tek yolunun kirletmemek, atık üretmemek ve çevreye duyarlı olmak olduğunu belirtti. Pekyatırmacı, "Çevre farkındalığını artırmak için hemşehrilerimizi bilgilendirerek herkesi bilinçlendirmeliyiz. Bu anlamda Selçuklu Kent Konseyimize bağlı Çevre ve Sıfır Atık Platformu, şehrin farklı noktalarında bilgilendirmeler yapıyor ve uygulamalı olarak bu farkındalığı yaymaya çalışıyor" dedi.

Pekyatırmacı, çevre duyarlılığına destek veren gönüllülere teşekkür ederek, bu tür çalışmaların devam edeceğini ve çevre farkındalığı için çalışmalarını sürdüreceklerini vurguladı.

Selçuklu Belediyesi'nden Çevreye Örnek Çalışma: "Temiz Mahalle Temiz Selçuklu