Selçuklu Belediyespor U17 Takımı Türkiye Şampiyonası'nda Son Dörde Kaldı

Selçuklu Belediyespor U17 Takımı Türkiye Şampiyonası'nda Son Dörde Kaldı
Konya'nın Selçuklu ilçesi temsilcisi Selçuklu Belediyespor Kulübü U17 futbol takımı, Türkiye Şampiyonası 2. Kademe final maçında Kütahya Yeşilayspor'u 3-0 yenerek dörtlü finale kaldı.

Selçuklu Belediyespor, futbol branşında gösterdiği başarılarla dikkat çekiyor. 2023-2024 futbol sezonunda U14, U15, U16, U17 ve U18 yaş gruplarında Konya şampiyonu olan kulüp, Türkiye Şampiyonası'nda da başarılı bir performans sergiliyor. Geçtiğimiz sezon U16 kategorisinde Türkiye şampiyonu olan takım, bu sezon U17 kategorisinde de son dört takım arasına kalmayı başardı. Uşak'ta oynanan 2. kademe final maçında Mustafa Özemiş'in attığı gollerle Kütahya Yeşilayspor'u 3-0 mağlup eden Selçuklu Belediyespor, dörtlü finale adını yazdırdı.

Dörtlü finalde Selçuklu Belediyespor'un rakipleri İstanbul Eroğluspor, Bursa Kestel Belediyespor ve Anadolu Bingölspor oldu. Yarı final eşleşmeleri ise kura çekimi sonrasında belirlenecek. Müsabakaların oynanacağı yer ve tarih ise Türkiye Futbol Federasyonu tarafından ilerleyen günlerde açıklanacak.

Selçuklu Belediyespor U17 takımının antrenörü Çağdaş Çankaya, "Hedefimiz bir kez daha Türkiye Şampiyonluğu" dedi. Çankaya, "Kulüp olarak tarihi bir sezon geçiriyoruz. U16 ve şimdi de U17 takımımızla Türkiye'nin en iyi takımları arasında yer alıyoruz. Bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı da U17 takımını tebrik ederek, "Futbol branşında gösterdikleri bu başarılarla gurur duyuyoruz. İnşallah dörtlü finalde de başarılı olup Türkiye Şampiyonluğu'nu kazanacaklarına inanıyorum" dedi.