Selçuklu Çiçek Bahçesi: Konya'nın Renkli Cenneti

Selçuklu Çiçek Bahçesi: Konya'nın Renkli Cenneti
Konya'nın Selçuklu ilçesinde bulunan Selçuklu Çiçek Bahçesi, 27 tür ve 60 çeşit çiçekten oluşan 395 bin adet çiçekle ziyaretçilerini büyülüyor.

Konya'nın Selçuklu ilçesinde bulunan Selçuklu Çiçek Bahçesi, 27 tür ve 60 çeşit çiçekten oluşan 395 bin adet çiçekle ziyaretçilerini büyülüyor. Hafta sonları Konya'nın en çok ziyaret edilen mekanlarından biri olan bahçe, yerli ve yabancı misafirlerin büyük beğenisini topluyor.

Selçuklu Belediyesi'nin Konya'nın en büyük parklarından biri olan Kelebekler Vadisi Parkı'nda oluşturduğu Selçuklu Çiçek Bahçesi, rengarenk çiçekleriyle yoğun ilgi çekiyor. Tropikal Kelebek Bahçesi'nin hemen yanında bulunan Selçuklu Çiçek Bahçesi, bu destinasyonda aldığı ziyaretçi sayısı ile Konya turizmine önemli katkılar sağlıyor.

Türkiye'nin En Büyük Çiçek Bahçesi

Selçuklu Çiçek Bahçesi, 11 bin 500 metrekarelik alanında 27 türde ve 65 çeşitte, 395 bin çiçek bulunduruyor. Türkiye'nin en büyük çiçek bahçesi olan bu mekan, yıl içerisinde yerli ve yabancı yüz binlerce turist tarafından ziyaret ediliyor. Bahçe, özellikle yaz döneminde fotoğraf tutkunlarının favori mekanı olmaya devam ediyor.

Belediye Başkanı'nın Açıklamaları

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Selçuklu Çiçek Bahçesi'nin Türkiye'nin en büyük çiçek bahçesi olduğunu belirterek şunları söyledi: "Çiçek bahçemiz Selçuklu'muza olduğu gibi Konya'mıza da değer katıyor. Bahçemiz her yıl yenilenen peyzajıyla yerli ve yabancı misafirlerimizin ilgi odağı oluyor. Binlerce çiçeğin bulunduğu rengarenk bahçemiz misafirlerimizin büyük beğenisini alıyor. Bu durum bizleri fazlasıyla mutlu ediyor. Selçuklu'muzu güzelleştirirken şehrimizin turizmine de önemli katkılar sağlamaya devam ediyoruz. Kelebek Bahçemizin hemen yanında yer alan bahçemize tüm misafirlerimizi ve fotoğraf tutkunlarını da bekliyoruz."

Ziyaretçi Yorumları ve Ziyaret Saatleri

Türkiye'nin farklı noktalarından gelen misafirler, çiçek bahçesindeki güzelliklerden duydukları memnuniyeti dile getirerek Selçuklu Belediyesi'ne teşekkür ediyor.

Selçuklu Çiçek Bahçesi, pazartesi günleri hariç haftanın altı günü 09.00-20.00 saatleri arasında ziyaretçilerini bekliyor.