Adana'da İş Yerinde Silahlı Kavga: Sanık "Kasten Öldürmeye Teşebbüs" Suçundan Yargılanıyor

Adana'nın merkez Sarıçam ilçesinde bir iş yerinde tartıştığı kişiyi silahla ağır yaraladığı iddiasıyla tutuklanan sanık B.K., "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 9 yıldan 15 yıla kadar ...

Adana'nın merkez Sarıçam ilçesinde bir iş yerinde tartıştığı kişiyi silahla ağır yaraladığı iddiasıyla tutuklanan sanık B.K., "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 9 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılanmaya başladı.

Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık B.K., tanıklar ve taraf avukatları katıldı. Sanık B.K., hakkındaki iddialar hatırlatılarak savunmasını yaptı. Müşteki Y.S. ile aynı iş yerinde çalıştıklarını ve zaman zaman tartışma yaşadıklarını belirten B.K., olay günü Y.S'nin kendisine küfrettiğini öne sürdü.

Sanık B.K. savunmasında şunları söyledi:

"Tartışmalarımız sürekli iş konusundan kaynaklanıyordu. Olaydan önce satın almış olduğum tabancayı iş yerine saklamıştım. Aramızda tekrar tartışma çıkınca Y.S'yi korkutmak amacıyla yere doğru bir el ateş ettim. Y.S'nin nasıl yaralandığını görmedim. Kesinlikle Y.S'yi öldürme amacım yoktu. Suçlamayı bu şekilde kabul ediyorum. Yaptığımdan dolayı pişmanım. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum."

Tanık F.K. ise müşteki ve sanık ile aynı iş yerinde çalıştığını belirterek, "Olay günü iş yerinin arka kısmında aniden sanık ve müşteki arasında kavga çıktı. Arbede esnasında bir el silah sesi duydum. Müştekinin nasıl yaralandığını bilmiyorum," dedi.

Cumhuriyet savcısı, dosyadaki delil durumu, üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, kuvvetli suç şüphesini gösteren somut delillerin varlığı dikkate alınarak sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini ve eksik hususların giderilmesi yönünde talepte bulundu. Mahkeme heyeti de sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Gündem Haberleri