TBMM Genel Kurulunda, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Demokrasi ve Adalet Partisi (DEM Parti), İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin gündeme ilişkin grup önerileri kabul edilmedi.
Genel Kurulda, Saadet Partisi'nin "asgari ücret", İYİ Parti'nin "yoksulluk", DEM Parti'nin "sosyo-ekonomik sorunlar" ve CHP'nin "tarım ve üreticilerin sorunları" konularındaki grup önerileri ayrı ayrı görüşüldü.
Saadet Partisi Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, partisinin grup önerisi üzerinde yaptığı konuşmada, enflasyon nedeniyle vatandaşların ezildiğini belirtti. Ün, asgari ücrete zam yapılmamasının insani değerlere aykırı olduğunu vurgulayarak, "Patronlara vergi istisnası getirilirken, kiralar ötelenirken, enflasyon yükseliyor denilirken, asgari ücretliye bu durum kabul ettirilemez," dedi.
İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz ise yoksulluğun Türkiye'nin en temel sorunlarından biri olduğunu söyledi. Kocamaz, artan enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında maaşlardaki artışların yetersiz kaldığını ifade ederek, "Emeklilerin büyük kısmı, 10 bin liranın altında kalan maaşlarıyla zorlu hayat mücadelesi veriyor," diye konuştu.
DEM Parti Van Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit de kira artışlarının vatandaşları zor durumda bıraktığını belirtti. Sayyiğit, kira artış oranlarının 12 aylık ortalama enflasyona göre belirleneceğini ve bu oranın yüzde 65 seviyesinde olduğunu hatırlattı.
AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız ise kira artışlarını ve depremzedelerin sorunlarını bildiklerini ifade etti. Altunyaldız, "Önceliği, depremzedeleri ev sahibi yapmaya ayırıyoruz. Dezenflasyon süreciyle birlikte kira artışları her ay düşüş gösterecek," dedi.
CHP, DEM Parti ve İYİ Parti grup başkanvekilleri, Altunyaldız'ın konuşmasını eleştirdi. Bu sırada CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ile AK Parti Ankara Milletvekili Osman Gökçek arasında sözlü tartışma yaşandı. TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, tartışmada kullanılan ifadeler nedeniyle temiz bir dil kullanımı konusunda uyarıda bulundu.
Tartışmanın uzaması üzerine TBMM Başkanvekili Bozdağ, birleşime 30 dakika ara verdi. Aranın ardından partisinin grup önerisi üzerinde söz alan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, çiftçilerin kredi borçlarını ödeyemez durumda olduğunu belirterek, tarımsal desteklerin artırılmasını ve üreticinin girdi maliyetlerinin yanı sıra tarımsal kredi faizlerinin düşürülmesini istedi.
Görüşmelerin ardından yapılan oylamalarda, muhalefet partilerinin grup önerileri kabul edilmedi.
Genel Kurulda daha sonra ulaştırma alanında düzenlemeler içeren Türk Sivil Havacılık Kanunu ile bazı kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun teklifinin görüşmelerine geçildi.