Asgari Ücret Zammı Görüşmeleri Başladı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplantısı yaklaşırken, iş dünyası asgari ücrette yüzde 30 oranında bir artış talep etti. Enflasyonun yüzde 41 seviyelerinde olmasına rağmen bu teklif, DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün tarafından sert bir şekilde eleştirildi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplantısı yaklaştıkça, yeni yılda belirlenecek asgari ücret zammı için pazarlıklar hız kazanıyor. Ekonomim'in haberine göre, iş dünyası asgari ücret artışı için yüzde 30'luk bir zam talebinde bulundu. Ancak bu teklif, işçi kesimi tarafından yoğun tepkilerle karşılaştı. Özellikle enflasyon beklentisinin yüzde 41 seviyesinde olduğu bir dönemde, işverenlerin yüzde 30 artış teklifini sunması, işçi temsilcileri arasında büyük rahatsızlık yarattı.

İŞ DÜNYASINDAN YÜZDE 30 ZAM TALEBİ

İşverenler, asgari ücret artışının yüzde 30 ile sınırlandırılmasını isterken, bu oran, enflasyon ve artan yaşam maliyetleri göz önüne alındığında yeterli bulunmadı. Aralık ayının sonunda netleşmesi beklenen asgari ücret zammı için daha şimdiden farklı tahminler yapılırken, vergi ve harçlarda yüzde 44 artış öngörülmesine rağmen, işverenlerin talebi tartışma yarattı.

DİSK’TEN TEPKİ: "VİCDANA SIĞMAZ"

DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, iş dünyasının teklifine sert çıkarak, açlık sınırının dikkate alınması gerektiğini vurguladı. Görgün, “Bu tür açıklamalarda bulunanlar, bir de açlık sınırına baksınlar. İşçiler, bu tür taleplere boyun eğmeyecek” ifadelerini kullandı. Ayrıca, enflasyonu ücretleri baskılayarak düşürme amacının hiçbir gerçekçi temele dayanmadığını belirterek, “Kimse bu yaklaşımı inandırıcı bulmuyor” dedi.

Asgari ücret pazarlıklarında çalışan kesimin haklarının korunması ve enflasyon karşısında ezilmemesi gerektiği vurgulandı.

Ekonomi Haberleri