Basın Yayın Organları Sayıyı Arttırıyor 4 milyon 449 bin 333 Yabancı Var Denildi Peki Ya Yasal Olmayanlar

Göç İdaresi Başkanlığı, bazı basın yayın organlarında yer alan Türkiye'deki yabancı sayısına ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, doğru sayının 4 milyon 449 bin 333 olduğunu açıkladı.

Göç İdaresi Başkanlığı, bazı basın yayın organlarında yer alan Türkiye'deki yabancı sayısına ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, doğru sayının 4 milyon 449 bin 333 olduğunu açıkladı. Başkanlık, internet sitelerinde yayımlanan bir röportajda yabancı sayısının abartıldığını ve gerçek rakamların resmi internet sitesinde şeffaf bir şekilde paylaşıldığını vurguladı.

Yasal Kalış Hakkı Bulunan Yabancılar

Başkanlık tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'de yasal kalış hakkı bulunan yabancıların sayılarının her hafta güncellenerek kamuoyuna duyurulduğu belirtildi. Bugün itibarıyla Türkiye'de:

  • 3 milyon 109 bin 867 kişi geçici koruma altında bulunan Suriyeliler,
  • 228 bin 290 kişi uluslararası koruma kapsamında bulunan yabancılar,
  • 1 milyon 111 bin 176 kişi ikamet izniyle kalan yabancılar olmak üzere toplam 4 milyon 449 bin 333 yasal kalış hakkı bulunan yabancı bulunmaktadır.

Düzensiz Göçle Mücadele

Açıklamada, düzensiz göçmenlerin tespiti ve yakalanmasına yönelik operasyon ve denetimlerin 7/24 kesintisiz olarak sürdürüldüğü vurgulandı. Büyükşehirler dahil olmak üzere 63 ilde Mobil Göç Noktası araçlarıyla kolluk birimleriyle koordineli olarak denetimler yapılmakta ve tespit edilen düzensiz göçmenlerin sınır dışı işlemleri derhal başlatılmaktadır. Tüm bu işlemler resmi olarak kayıt altına alınmakta ve kamuoyuna duyurulmaktadır.

Vatandaşlık Verme Yetkisi Yok

Göç İdaresi Başkanlığı, kendilerinin vatandaşlık verme yetkisi bulunmadığını ve bu konuda ileri sürülen iddiaların gerçek dışı olduğunu belirtti. Başkanlığın yalnızca yabancıların ülkeye girişi, kalışı ve çıkışına ilişkin idari iş ve işlemleri yürüttüğü ifade edildi. Türk vatandaşlığı ise 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği hükümlerine göre kazanılmaktadır.

Sonuç olarak, Göç İdaresi Başkanlığı, yasal kalış hakkı bulunan yabancılar ve düzensiz göçle mücadeleye ilişkin verilerin sürekli güncellenerek kamuoyuyla paylaşıldığını ve bu konuda yapılan asılsız açıklamaların hiçbir dayanağı olmadığını belirtti.

Gündem Haberleri