Bursa'da Dehşet: Zeytin Bahçesinde Bulunan Cesedin Altında Korkunç Bir Hikaye

Bursa'nın Orhangazi ilçesine bağlı Yeniköy Mahallesi'nde, geçen yıl zeytin bahçesinde hayvan gübresi içinde cesedi bulunan Suriye uyruklu Efya El Yasin'in (24), eşi Kusay El Yasin tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı.

Bursa'nın Orhangazi ilçesine bağlı Yeniköy Mahallesi'nde, geçen yıl zeytin bahçesinde hayvan gübresi içinde cesedi bulunan Suriye uyruklu Efya El Yasin'in (24), eşi Kusay El Yasin tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı.

Feci Olayın Detayları

2023 yılı Ocak ayında meydana gelen olay, zeytin bahçesi sahibi B.S.'nin hayvan gübresi serperken fark ettiği bir cesetle başladı. Jandarma ekipleri tarafından yapılan inceleme sonucunda, cesedin Suriye uyruklu 24 yaşındaki E.B.'ye ait olduğu belirlendi. Yapılan otopsi sonucunda ise genç kadının boğazının kesilerek öldürüldüğü tespit edildi.

Cinayetin Arkasındaki Şüpheli: Kusay El Yasin

Efya El Yasin ve eşi Kusay El Yasin'in, olaydan 2 ay önce çalıştıkları çiftlikten ayrıldıkları ve bu süreçte kadının öldürüldüğü belirlendi. Kocası tarafından öldürüldüğü şüphesiyle aranan Kusay El Yasin'in yakalanması için jandarma ekipleri özel bir istihbarat çalışması yürüttü ancak sonuç alınamadı. Bunun üzerine Orhangazi Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kırmızı bülten çıkarıldı.

Geçmişte İşlediği Cinayet ve Korkunç İtiraf

Kusay El Yasin'in sadece bu cinayetle değil, 2021 yılında da eşiyle birlikte olan bir kişiyi öldürdüğü ortaya çıktı. Kaçarken yakalanan Yasin, "Töremize göre eşimi de öldürmem gerekir" diyerek kan donduran bir itirafta bulundu. Bu cinayet nedeniyle tutuklanan Yasin, Konya Cezaevi'nden güvenlik gerekçesiyle Aksaray'a nakledilmiş, Covid-19 salgını döneminde açık cezaevine transfer edildikten sonra firar etmişti.

Başsavcılığın Adım Adım Takibi

Orhangazi Cumhuriyet Başsavcılığı'nın göreve yeni atanan Başsavcısı Enis Tekgül, dosyayı yeniden ele alarak kırmızı bülten çıkartılmasını sağladı. Şüpheli Kusay El Yasin'in yakalanması için yürütülen çalışmalar titizlikle devam ediyor.

Bu ürkütücü olay, genç kadının trajik ölümünün arkasında yatan korkunç gerçekleri gün yüzüne çıkardı. Yetkililer, cinayet zanlısının bir an önce yakalanması için çalışmalarını sürdürürken, kamuoyu da adaletin sağlanmasını bekliyor.

Gündem Haberleri