Karaman’da Büyüyen Obruklar, Yöre Halkında Tedirginlik Yaratıyor

Karaman’ın Akçaşehir beldesinde 2022 yılında oluşan ve her geçen gün büyüyen obruklar, hem çiftçiler hem de yöre halkı arasında büyük endişeye neden oluyor. Obruk nedeniyle elma bahçeleri bakımsız kaldı, yüzlerce ağaç kurudu.

Karaman'ın Akçaşehir beldesinde 2022 yılında oluşan obruk, genişleyerek yöre halkı ve çiftçilerin endişelerini artırıyor. Obruk nedeniyle bakımsız kalan elma bahçelerinde yüzlerce ağaç kururken, halk bu oluşumların tehlikeli boyutlara ulaşmasından korkuyor.

Akçaşehir Belediye Başkanı Soner Yeşildaş, beldeye yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki elma bahçesinde meydana gelen obruğun her geçen gün büyüdüğünü belirtti. Konya'nın Karapınar ilçesinin 35 kilometre uzağında yer alan bu bölgede obruk oluşumlarının arttığını ifade eden Yeşildaş, Karaman sınırlarına da yayılan bu duruma dikkat çekti.

Yeşildaş, bölgedeki obruk oluşumunun halkı ve çiftçileri tedirgin ettiğini vurgulayarak, "2022'den bu yana obruk sayıları hızla çoğaldı. Obruklar hem bizleri hem de tarlada çalışanları korkutuyor. Biçerdöver ve kamyon şoförleri bile ne zaman çökecek korkusu yaşıyor" dedi.

Asılsız Haberler Yöre Halkını Endişelendiriyor

Son dönemde obruklarla ilgili asılsız haberlerin çıkmaya başladığını belirten Yeşildaş, "Dün gece bana traktörün obruğa düştüğü haberini verdiler. Hemen görevli arkadaşları gönderdik ve böyle bir olayın olmadığını öğrendik. Bu tür asılsız haberler halkın korkusunu daha da artırıyor" dedi.

Yeşildaş, obruğun büyüklüğüne dikkat çekerek, ilk oluştuğunda 100 metre çapında ve 20 metre derinlikte olan obruğun, şimdi 200 metre çapında ve 50 metre derinliğe ulaştığını belirtti. Obruk nedeniyle terk edilen elma bahçelerinde ağaçların kuruduğu görülüyor.

Yeşildaş, yetkililerden bölgede acil önlem alınmasını talep etti.

Gündem Haberleri