Konya Büyükşehir Belediyesi'nden Öğrencilere Yaz Okulu Etkinlikleri

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından öğrencilere yönelik olarak düzenlenen Bilgehane Yaz Okulu etkinlikleri, bu yaz da dolu dolu içeriklerle başladı.

Başkan Altay'dan Yaz Okulu Mesajı Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, öğrencilerin yaz tatillerini verimli geçirmeleri ve çok yönlü gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla merkezde ve ilçelerde faaliyet gösteren toplam 25 Bilgehane'de yaz okulu etkinliklerinin başladığını açıkladı. Başkan Altay, "Senin Yazın Senin Geleceğin" temasıyla bu yıl 10 bin 168 öğrencinin Bilgehane'lerdeki eğitimlere katıldığını belirtti.

Eğlenceli ve Eğitici Aktiviteler Başkan Altay, Bilgehane'lerdeki yaz etkinlikleri kapsamında çocukların milli-manevi eğitimler, çeşitli atölyeler ve birçok spor branşında aktivitelere katılacaklarını söyledi. Öğrenciler, katıldıkları yarışmalarda sürpriz ödüller kazanma şansına da sahip olacak. Altay, "Amacımız, gençlerimizi yaz aylarını sağlıklı ve eğitici etkinliklerle değerlendirerek geleceğe daha güçlü şekilde hazırlamak. Ben kayıt yaptırarak 7 hafta boyunca devam edecek eğitimlere katılan tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Veliler ve Öğrenciler Memnun Bilgehane'lere gelerek sosyalleşen ve yeni arkadaşlar edinen öğrenciler, eğlenceli vakit geçirdikleri için mutlu olduklarını belirtti. Veliler de çocuklarının verimli bir yaz geçirecek olmasından memnuniyet duyduklarını ifade ederek, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'a teşekkür etti.

16 Ağustos'a Kadar Devam Edecek Bilgehane Yaz Okulu etkinlikleri, 520 eğitimci kadrosuyla milli-manevi eğitimler ve değerler eğitimi başta olmak üzere Kur'an-ı Kerim, İngilizce, Matematik, Sosyal Bilgiler, Türkçe ve Fen Bilimleri derslerini kapsıyor. Öğrenciler ayrıca kültürel ve sanatsal faaliyetlere, macera parkuru, masa tenisi, satranç, yüzme, tekvando, futbol gibi sportif etkinliklere, el sanatları ve robotik kodlama gibi çeşitli atölyelere katılacak. Etkinlikler 16 Ağustos'a kadar devam edecek.

Atabey Gençlik Projesi Kapsamında Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Atabey Gençlik Projesi çatısı altında hizmet veren Bilgehane'ler, 4. sınıftan 8. sınıfa kadar öğrencilere milli-manevi eğitimler, ders destek programları, atölye ve etkinlikler sunuyor. Ayrıca, 4. sınıflara Hafızlık Hazırlık Programı ve 8. sınıflara LGS Hazırlık Programı ile de öğrencileri geleceğe hazırlıyor.

Konya Haberleri