Konya'dak Polisi Bıçaklayan Saldırganın Suç Kaydı Şaşırttı

Konya'da bir sağlık ihbarına müdahale sırasında bıçaklı saldırıya uğrayan polis memuru Mustafa Topuz'un sağlık durumu iyiye giderken, saldırgan Emre Köroğlu'nun entübe edildiği açıklandı. 33 suç kaydı bulunan Köroğlu'nun, son 9 ayda karıştığı 10 suç nedeniyle serbest kaldığı öğrenildi.

Konya’da sağlık ekiplerine eşlik eden polis memuru Mustafa Topuz, bir ihbar sonrası gittikleri adreste bıçaklı saldırıya uğradı. Olayda ağır yaralanan polis memurunun sağlık durumunun iyiye gittiği belirtilirken, saldırgan Emre Köroğlu'nun entübe edildiği açıklandı. Olay, Selçuklu ilçesi Buhara Mahallesi’nde meydana geldi.

BIÇAKLI SALDIRI POLİS MEMURUNU AĞIR YARALADI

Olay, dün saat 10.30 sıralarında yaşandı. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne gelen bir ihbar üzerine, sinir krizi geçirdiği öne sürülen şahıs için adrese polis eşliğinde sağlık ekipleri sevk edildi. Ancak, ekipler kapıda beklerken, Emre Köroğlu isimli şahıs bıçakla saldırıya geçti. Bu saldırıda 3 yıllık polis memuru Mustafa Topuz, sırtından 7 bıçak darbesi aldı.

POLİSLER SALDIRGANI ETKİSİZ HALE GETİRDİ

Polis memuru Topuz ve yanında bulunan diğer meslektaşı, saldırgana karşılık vererek tabancalarını çekti ve Köroğlu'nu vurarak etkisiz hale getirdi. Yaralı polis memuru Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılırken, saldırgan Konya Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Olay anı çevredeki güvenlik kameralarına da yansıdı.

Polis memuru Mustafa Topuz'un ameliyat edildiği ve sağlık durumunun iyiye gittiği öğrenilirken, saldırgan Emre Köroğlu'nun ise entübe edildiği belirtildi.

33 SUÇ KAYDI BULUNUYOR

Saldırgan Emre Köroğlu'nun geçmişine dair bilgiler de dikkat çekti. Köroğlu'nun, "Oto hırsızlığı", "Yaralama", "Uyuşturucu kullanmak" ve "Yağma" gibi suçlardan 33 farklı kaydının olduğu öğrenildi. Ayrıca, 2 kez tutuklanan ve cezaevinde kalan Köroğlu'nun, son 9 ayda 10 suça karıştığı, bunların 2'sinin gasp olduğu ve her defasında serbest bırakıldığı bildirildi.

Konya Haberleri