Malatya Emniyet Müdürlüğü'nden "Akademisyen Çifte Saldırı Girişimi" İddialarına Yanıt

Malatya Emniyet Müdürlüğü, bazı basın yayın organlarında yer alan "akademisyen çifte saldırı girişimi" iddialarına yönelik açıklama yaptı. İddialarda...

Malatya Emniyet Müdürlüğü, bazı basın yayın organlarında yer alan "akademisyen çifte saldırı girişimi" iddialarına yönelik açıklama yaptı. İddialarda, Malatya'da hava araçlarını lazer silahlarına karşı koruyacak kompozit bir madde geliştiren akademisyen çifte yönelik saldırı girişiminin polis tarafından engellendiği belirtilmişti.

Olayın Detayları

Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, 21 Temmuz günü Yeşilyurt ilçesi Yakınca Mahallesi'nde meydana gelen maddi hasarlı bir trafik kazası olayının detayları şu şekilde:

M.T. adlı müşteki, seyir halindeyken 44 ACS 482 plakalı araç sürücüsünün ani manevrasıyla şerit değiştirerek kazaya sebebiyet verdiğini ve ardından kısa süreli bir tartışma yaşandığını belirtti. Bu sırada devriye görevi yürüten trafik ekibi olaya müdahale etti ve gerekli işlemleri yapmaya başladı. Şüpheliler, olay yerine gelen trafik ekibinden kaçmaya çalıştı ancak ekip, aracı fiziki takibe alarak şüphelileri yakaladı.

Şüpheli A.L.E. Hakkında İşlemler

Yapılan kontrollerde, şüpheli A.L.E.'nin 1,46 promil alkollü olduğu anlaşıldı ve trafik yönünden gerekli cezai işlemler uygulandı, araç trafikten men edildi. Ayrıca, A.L.E.'nin "uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma" suçundan arandığı tespit edildi. Şüpheli polis merkezine götürüldü ve "mala zarar verme, kasten yaralama, hakaret" suçlarından yasal işlem yapıldı.

Diğer Şüpheli B.Ç.'nin Durumu

Araçta bulunan diğer şüpheli B.Ç.'nin ise 2019-2020 yılları arasında sözleşmeli askeri personel olarak görev yaptığı, ancak sözleşme süresinin sona ermesi üzerine görevinden ayrıldığı belirlendi. B.Ç.'nin olaya müdahil olmaması ve hakkında şikayet bulunmaması nedeniyle herhangi bir adli işlem yapılmadı.

Yakalanan şüpheli A.L.E., Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan talimatlar doğrultusunda gözaltına alındı ve adli makamlara sevk edildi. Çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Emniyet Müdürlüğü'nden Kamuoyuna Duyuru

Malatya Emniyet Müdürlüğü, olayla ilgili basın organlarında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına bu açıklamayı yaptı.

Gündem Haberleri