NEÜ Hemşirelik Fakültesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını yapan NEÜ Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emel Ege, hemşirelik eğitiminin teorik ve uygulamalı süreçleri içerdiğini vurgulayarak, öğrencilerin beklenilen uyumun sağlanması için klinik ortamın öğrenci yararına düzenlenmesinin önemine değindi. Ege, eğitimciler, hemşireler, sağlık ekibinin diğer üyeleri, okul-hastane yöneticilerine ve öğrencilere büyük sorumluluklar düştüğünü belirtti.
Klinik hemşirelerin, hemşirelik eğitiminde kilit bir rol oynadığını ifade eden Dekan Prof. Dr. Emel Ege, klinik hemşirelerin öğrencilere rol model olmaları, klinik ortamın öğrenciler için uygun düzenlenmesine katkı sağlamaları ve ekip içinde öğrenci haklarını koruyucu bir tutum içinde olmalarının önemine vurgu yaptı.
NEÜ Hemşirelik Fakültesi tarafından düzenlenen ve Akdeniz Üniversitesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi uzman eğitimcilerinin katkı sağladığı "Rehber Hemşire Eğitimi" kursu, toplamda 2 gün sürdü. Kursa NEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Konya Numune Hastanesi, Konya Şehir Hastanesi, Meram Devlet Hastanesi, Dr. Ali Kemal Belviranlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile Özel Medova Hastanesinden 26 hemşire katıldı.