Yıldırım Belediyesi'nden Demetevler Mahallesi'nde Tapu Dağıtım Sevinci

Yıldırım Belediyesi, Demetevler Mahallesi 3. Bölge İmar Uygulaması çerçevesinde yürüttüğü tapu çalışmalarını tamamlayarak, bin 237 hak sahibine tapularını teslim etti. Tapu dağıtım töreni...

Yıldırım Belediyesi, Demetevler Mahallesi 3. Bölge İmar Uygulaması çerçevesinde yürüttüğü tapu çalışmalarını tamamlayarak, bin 237 hak sahibine tapularını teslim etti. Tapu dağıtım töreni, Demetevler Spor Tesisi'nde gerçekleştirildi. Törene, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Yıldırım İlçe Emniyet Müdürü Sakip Yalta, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ufuk Ay, Demetevler Mahallesi Muhtarı Ali Orhan ve hak sahibi vatandaşlar katıldı.

Başkan Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, 2019 yılından bu yana Yıldırım Belediyesi sınırları içerisinde Değirmenönü Cumalıkızık, Karapınar, Yunusemre, Sinandede, Arabayatağı, Mevlana ve Mimarsinan mahallelerinde gerçekleştirilen imar uygulamaları sonucunda toplam 15 bin tapu dağıtıldığını belirtti. Demetevler Mahallesi'nde ise 2007 yılında yapılan imar uygulamasının açılan davalar sonucunda iptal edildiğini ve 2008 yılından bu yana ruhsat verilemediğini ifade etti.

Başkan Yılmaz, Demetevler Mahallesi'nin büyük bir kısmını kapsayan 370 bin metrekarelik alanda, bin 237 tapu malikine resmi imar parselli tapuların teslim edildiğini açıkladı. Bu kapsamda, 162 bin metrekarelik yapı adası, 10 bin 400 metrekarelik yeşil alan, 28 bin 400 metrekarelik eğitim tesis alanı, 3 bin 200 metrekarelik sağlık tesis alanı ve 6 bin 800 metrekarelik spor tesis alanı oluşturulduğunu belirtti.

Başkan Yılmaz ayrıca, bölgedeki dere ıslahı çalışmalarının da Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ iş birliği ile gerçekleştirildiğini ve bu yıl içinde tamamlanacağını söyledi. Demetevler pazar alanının ise artık kapalı pazar alanı olarak hizmet vereceğini duyurdu.

Yıldırım Belediyesi'nin imar ve tapu çalışmaları ile bölgenin çehresini değiştirdiğini ifade eden Başkan Yılmaz, yapılan çalışmaların hak sahiplerine hayırlı olmasını diledi.

Gündem Haberleri