Türkiye, 20 Yaş Altı EHF Şampiyonası'nda Çeyrek Finalde Finlandiya ile Karşılaştı

Türkiye, 20 Yaş Altı EHF Şampiyonası'nda Çeyrek Finalde Finlandiya ile Karşılaştı
Kosova'da düzenlenen 20 Yaş Altı Erkekler Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) Şampiyonası'nda Türkiye, çeyrek final mücadelesinde Finlandiya ile karşı karşıya geldi. Başkent Priştine'de oynanan maçta milliler...

Kosova'da düzenlenen 20 Yaş Altı Erkekler Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) Şampiyonası'nda Türkiye, çeyrek final mücadelesinde Finlandiya ile karşı karşıya geldi. Başkent Priştine'de oynanan maçta milliler, ilk yarıyı 20-15 geride kapattı. Maçın ikinci yarısında da istediği performansı sergileyemeyen Türkiye, sahadan 45-35 mağlup ayrıldı.

Maçın ilk yarısında Finlandiya, hızlı hücumlarla ve etkili savunmasıyla üstünlüğü ele geçirdi. Milli takımımız, bu dönemde rakibinin hücumlarını durdurmakta zorlandı ve hücumda da beklenen performansı gösteremedi. İlk yarının sonunda soyunma odasına 5 sayı farkla geride giren Türkiye, ikinci yarıya daha hırslı başladı.

Ancak Finlandiya, ikinci yarıda da üstün oyununu sürdürerek skoru artırdı. Maç boyunca milliler, rakip kalede etkili olmaya çalışsa da Finlandiya savunmasını geçmekte zorlandı. Finlandiya'nın hızlı hücumlarla bulduğu sayılarla fark iyice açıldı ve maç 45-35 Finlandiya'nın üstünlüğü ile sona erdi.

Bu yenilgi ile Türkiye, EHF Şampiyonası'nda çeyrek finalde elenmiş oldu. Milliler, şimdi 5-8'incilik klasman maçları için mücadele edecek. 19 Temmuz'da Litvanya ile karşılaşacak olan milli takım, turnuvayı en iyi sırada tamamlamak için sahaya çıkacak.

Milli takım antrenörü, maçın ardından yaptığı açıklamada, Finlandiya'nın güçlü bir takım olduğunu ve oyuncularının ellerinden geleni yaptığını belirtti. Antrenör, "Çok iyi bir mücadele sergiledik ancak maalesef istediğimiz sonucu alamadık. Şimdi Litvanya maçına odaklanacağız ve turnuvayı en iyi şekilde tamamlamaya çalışacağız" dedi.

Milliler, Litvanya karşısında alacakları sonuçla 5-8'incilik klasman maçlarında yerlerini belirleyecek. Takımımız, bu zorlu turnuvada gösterdiği performansla gelecekte daha büyük başarılara imza atmak için umut veriyor.