Türkiye Açık Kick Boks Turnuvası Konya'da Başladı: Milli Takım İçin Büyük Mücadele

Türkiye Açık Kick Boks Turnuvası Konya'da Başladı: Milli Takım İçin Büyük Mücadele
KONYA (AA) - Konya'da düzenlenen ve 8 bin sporcunun katıldığı Türkiye Açık Kick Boks Turnuvası, milli sporcu olma hedefiyle Türkiye'nin dört bir yanından gelen sporcuların mücadelesine sahne oluyor

Karatay Spor ve Kongre Merkezi'nde devam eden turnuva, 81 ilden yaklaşık 8 bin sporcunun katılımıyla gerçekleşiyor. Sporcular, milli takım seçmelerine katılabilmek ve Ağustos ayının sonunda Macaristan'da düzenlenecek olan Avrupa Gençler Turnuvası'nda Türkiye'yi temsil edebilmek için kıyasıya mücadele ediyor. Turnuva, 9 Temmuz'a kadar sürecek.

Türkiye Kick Boks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı: "Turnuvamıza Büyük İlgi Var"

Türkiye Kick Boks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı, turnuvanın kendileri için büyük önem taşıdığını belirterek, "Ağustos ayının sonunda ve Eylül ayının ilk haftasında Macaristan'da Avrupa Gençler Turnuvası yapılacak. Orada A Milli takımlar belirlenecek. Bu şampiyona çok önemli. Turnuvamıza çok büyük bir katılım var. Yaklaşık 8 bin sporcumuz var, bununla gurur duyuyoruz. Türkiye'nin her yerinden sporcumuz burada. 8 ringde çok çekişmeli müsabakalar devam ediyor. 9 Temmuz'a kadar buradayız. Çok güzel bir camia, çok güzel müsabakalar oluyor. İnşallah bu müsabakaları kazasız belasız, sakatlık olmadan tamamlarız" dedi.

2024 yılının Kick Boks sporu için güzel bir yıl olduğunu vurgulayan Kayıcı, "Bizim için 2024 çok iyi başladı. Hedefimiz bu yılın sonunda yapılacak olan dünya ve Avrupa şampiyonlarında başarılı olmak. Türk Kick Boksu, gerek Türkiye'de gerekse dünyada kendini göstermiştir. Aktif lisanslı sporcu açısından dünyada 4'üncüyüz. Uluslararası arenada ise bütün branşlar içinde aldığımız madalyalar ile birinci federasyonuz" şeklinde konuştu.

Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk: "Büyük Bir Organizasyonun Ev Sahipliğini Yapıyoruz"

Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, turnuvaya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, "Konya'mızda çok büyük bir organizasyon gerçekleştiriyoruz. Yaklaşık 8 bine yakın sporcunun yarıştığı büyük bir organizasyon. Konya'da spor tesisleri ve konaklama anlamında her türlü imkan mevcut. Tüm müsabakalar güzel bir şekilde geçiyor. Organizasyon sonucunda dereceye giren sporcularımızın milli takımımızı oluşturması ve yarışmalarda ülkemizi temsil etmesi bizi gururlandırıyor. Kick Boks Federasyonumuzun ulusal ve uluslararası düzeyde gösterdiği başarılar göğsümüzü kabartıyor. Ben sporcularımıza, hakemlerimize ve kulüplerimize başarılar diliyorum" dedi.

Bu büyük turnuva, Türkiye'nin dört bir yanından gelen sporcuların b

Türkiye Açık Kick Boks Turnuvası Konya'da Başladı: Milli Takım İçin Büyük Mücadele