2024 Hububat Hasat Sezonu Açıldı: Arpada Ton Başına 10.100 Lira

2024 Hububat Hasat Sezonu Açıldı: Arpada Ton Başına 10.100 Lira
Karapınar Ticaret Borsasında '2024 Yılı Hububat Hasat Sezonu'nun açılışı büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Törene Karapınar Kaymakamı Şenol Öztürk, Belediye Başkanı İbrahim Önal, borsa üyeleri ve çiftçiler katıldı.

Açılış programında konuşan Karapınar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ulusoy, yeni sezonun hayırlı ve bereketli olmasını dileyerek, çiftçilere önemli tavsiyelerde bulundu. Ulusoy, "Hasat başlangıcında olmamız sebebiyle çiftçilerimizden dane kayıplarının önüne geçmek için zamanında hasat yapmalarını ve bakımları yapılmış biçerdöverler ile hasat yapmalarını istiyoruz. Bu hassasiyet hem çiftçilerimizin hem de tarımsal ekonomimizin faydasına olacaktır," dedi.

Açılış töreni, İlçe Müftüsü Dr. Sırrı Fuat Ateş'in yaptığı dua ile devam etti. Duaların ardından, sezonun ilk mahsulü olan arpa açık artırmaya sunuldu. İlk mahsul arpa, 10 bin 100 lira ton fiyatla Tahsin Görgülü tarafından satın alındı. Bu yüksek satış fiyatı, çiftçiler için umut verici bir başlangıç olarak değerlendirildi.

Sezonun ilk mahsul arpasını satan Hüseyin Aksöz ile Tahsin Görgülü, Karapınar Ticaret Borsası tarafından çeyrek altınla ödüllendirildi.

Program, katılımcıların yeni hasat sezonuna yönelik beklentilerini paylaşması ve yapılan ikramlarla son buldu. Bu etkinlik, Karapınar'da hububat üretiminin önemini bir kez daha vurguladı ve çiftçilere moral oldu.