45 Saat Oldu Hala Söndürülemedi: Söke’deki Kağıt Fabrikasındaki Yangına Müdahale Devam Ediyor

45 Saat Oldu Hala Söndürülemedi: Söke’deki Kağıt Fabrikasındaki Yangına Müdahale Devam Ediyor
Aydın'ın Söke ilçesindeki kağıt fabrikasında 12 Temmuz'da başlayan yangın, karadan ve havadan müdahaleyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Söke Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir kağıt fabrikasının sıkıştırılmış kağıt depolama alanında çıkan yangın, 45 saattir devam ediyor.

Gece boyunca yalnızca karadan müdahale edilen yangına, sabah saatlerinde havanın aydınlanmasıyla birlikte uçak ve helikopterler de destek sağlamaya başladı. Çevre il ve ilçelerden gelen itfaiye ve orman ekipleri de yangına müdahale ediyor. Ancak yangın, fabrikanın ikinci bölümüne de sıçradı.

Yangın sırasında dumandan etkilenen fabrika işçileri ve itfaiye erlerinden oluşan 10 kişi, ambulanslarda yapılan ilk müdahalenin ardından hastanelere kaldırıldı. İşçilerin ve itfaiyecilerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Aydın Valisi Yakup Canbolat da bölgeye gelerek incelemelerde bulundu ve yetkililerden yangınla ilgili bilgi aldı.

Söke Organize Sanayi Bölgesi'nde 12 Temmuz saat 17.00 civarında kağıt fabrikasında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıkmıştı. Yangın, havadan ve karadan yapılan yoğun müdahalelere rağmen henüz kontrol altına alınabilmiş değil.