Anadolu Aslanı Aksaray Malaklısı Türkiye'nin Dört Bir Yanına Gönderiliyor

Anadolu Aslanı Aksaray Malaklısı Türkiye'nin Dört Bir Yanına Gönderiliyor
Aksaray, Eskil'de Yetiştirilen Malaklı Köpekleri Çobanların Dostu Olmaya Devam Ediyor.

Aksaray’ın Eskil ilçesine bağlı Böğet köyünde yetiştirilen ve Anadolu Aslanı olarak bilinen Aksaray Malaklı köpeği, iri cüssesi ve güçlü yapısıyla dikkat çekiyor. Türkiye genelinde çobanların tercih ettiği bu özel köpek türü, yetiştiği bölgeden ülkenin dört bir yanına gönderiliyor.

Yılda 130 Yavru Yetiştiriliyor

Böğet köyünde Malaklı köpek yetiştiriciliği yapan Naim Dağlı, yılda yaklaşık 130 yavru yetiştiriyor. Çiftliğinde 25 damızlık köpeği bulunan Dağlı, Aksaray Malaklısını Türkiye'nin çeşitli bölgelerine gönderiyor. Dağlı, çocukluğundan beri köpeklere duyduğu ilginin ticarete dönüştüğünü belirtiyor.

"Her Eve Bir Malaklı Şart"

Malaklı köpeğinin sadık, güçlü ve kurtçul bir hayvan olduğunu belirten Dağlı, "Aksaray Malaklı köpeği yetiştirmek ve satmak için çiftlik oluşturdum. Her eve bir malaklı şart, çünkü sadık, güçlü ve kurtçul bir hayvan. Aksaray'ın gururu Anadolu Aslanı Malakların özelliği, ırkı çok eskiye dayanıyor. Çobanların özellikle tercih ettiği bir köpek türü. Kangala göre daha büyük ve daha güçlü bir hayvan. Her işi severek yapılması gerekiyor. Bende bu işi severek yapıyorum, çünkü köpekleri seviyorum ve aynı zaman da taleplere göre satışını yapıyorum" dedi.

Yurt İçi ve Yurt Dışından Yoğun Talep

Dağlı, İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirler başta olmak üzere ülkenin her tarafından talep aldıklarını belirtiyor. Hatta bazen yurt dışından bile istek geldiğini ifade eden Dağlı, bu taleplere yetişmeye çalıştıklarını söylüyor. Fiyatlar ise yavru köpekler için 8-10 bin lira, 5-6 aylık köpekler için 20-30 bin lira, 10 aylık köpekler için 60-70 bin lira, yetişkin köpekler için ise 100-120 bin lira arasında değişiyor.

Aksaray Malaklı köpeği, güçlü ve sadık yapısıyla Türkiye'nin dört bir yanında çobanların vazgeçilmez dostu olmaya devam ediyor.

Anadolu Aslanı Aksaray Malaklısı Türkiye'nin Dört Bir Yanına Gönderiliyor