Antalya’da Vatandaşlar Süper Ay Manzarasına Hayran Kaldı

Antalya’da Vatandaşlar Süper Ay Manzarasına Hayran Kaldı
Antalya’da akşam saatlerinde sıcaktan bunalan vatandaşlar, serinlemek için Konyaaltı Sahili’ne akın etti. Sahilde zaman geçirenler, kentin siluetinin ardından aniden beliren Süper Dolunay’ı büyük bir hayranlıkla izledi.

Antalya’da akşam saatlerinde sıcaktan bunalan vatandaşlar, serinlemek için Konyaaltı Sahili’ne akın etti. Sahilde zaman geçirenler, kentin siluetinin ardından aniden beliren Süper Dolunay’ı büyük bir hayranlıkla izledi. Bazı vatandaşlar cep telefonlarına sarılarak bu anı ölümsüzleştirirken, bazıları ise kamp sandalyelerinde oturarak bu büyüleyici manzaranın keyfini çıkardı. Ay, Dünya’ya en yakın konumda olduğu için normalden yüzde 14 daha büyük ve yüzde 30 daha parlak görüldü.

“Gerçekten görsel bir şölen”

Konyaaltı Sahili’nde ailesiyle birlikte piknik yapan Betül Türkoğlu, Süper Dolunay’ın şehir siluetinin arkasından doğuşunu hayranlıkla izleyenlerden biriydi. Türkoğlu, “Üç senedir Antalya’dayım. İlk defa böyle büyük bir dolunaya denk geldim. Gerçekten görsel bir şölen, denize yansıması, yakamoz, Kaleiçi... Karaoğlan Parkı civarından doğdu. Muhteşem bir manzaraydı” dedi.

“Çok özel bir manzaraydı”

Derya Erkal ise Antalya’da üç yıldır yaşadığını belirterek, “Daha önce hiç bu büyüklükte bir dolunaya şahit olmadım. İlk defa gördüm. Çok heyecanlandım. Piknik yaparken bir anda arkamdan doğdu. Kıpkırmızı ve çok büyüktü. Bu heyecanı tarif edemem” şeklinde konuştu.