Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yazgan: "Kamu Çalışanlarının Tasarrufu Kabul Edilemez"

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yazgan: "Kamu Çalışanlarının Tasarrufu Kabul Edilemez"
KONYA (AA) - Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Konya'da sendika üyeleriyle bir araya geldi.

KONYA (AA) - Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Konya'da sendika üyeleriyle bir araya geldi. Yazgan, Büro Memur-Sen 1 No'lu Şube’de düzenlediği basın toplantısında, kamuda çalışan memurların servis hizmetlerinin kaldırılması nedeniyle alınan dört aşamalı eylem planının son aşamasına geçildiğini açıkladı.

Yazgan, Bolu'dan Ankara'ya yürüyüşlerine 24 Temmuz'da başlama kararı aldıklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Kamu çalışanlarının servis hizmetinden ve yemek ücretinden tasarruf olmaz. Kamu çalışanlarından tasarruf yapılmaz, kamudan tasarruf yapılır. Kamudaki lüks harcamalara bakmak lazım, tasarruf yapılacaksa buralardan yapılması lazım. Üç kuruşluk memurun servisinden tasarruf etmeyi beklemek gerçekçi bir yaklaşım değil. Daha önceki eylem planlarından bir sonuç alamadığımız için dördüncü ve son aşamaya geçmek zorunda kaldık. Taleplerimizi hükümete ileteceğiz. Ankara'da kitlesel bir basın açıklamasıyla Türkiye genelinde topladığımız dilekçeleri ileterek taleplerimizi güçlü bir şekilde dile getireceğiz."

Yazgan, Bolu-Ankara yürüyüşünden bir sonuç alamamaları halinde yeniden bir değerlendirme yaparak yeni bir eylem takvimi planlayacaklarını ifade etti.