Çeşme'deki Yangında 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 4 Kişi Gözaltına Alındı

Çeşme'deki Yangında 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 4 Kişi Gözaltına Alındı
İzmir'in Çeşme ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangında 3 kişi hayatını kaybetti, yangını çıkardıkları iddiasıyla 4 kişi gözaltına alındı.

Alaçatı Mahallesi'nde başlayan ve Ovacık Mahallesi'ne kadar yayılan yangında 3 kişinin yaşamını yitirmesinin ardından İzmir Valisi Süleyman Elban, bölgede incelemelerde bulundu ve basına açıklamalarda bulundu.

Vali Elban, yangının saat 12.00 civarında çıktığını ve rüzgarın etkisiyle hızla yayıldığını belirtti. Orman, itfaiye, jandarma, AFAD ve UMKE ekiplerinin müdahalesiyle yangının 14.30'da kontrol altına alındığını ifade eden Elban, "Yangına sebebiyet veren 4 kişi jandarmamız tarafından gözaltına alındı. Şüphelilerin bahçede kaynak ve hızar işleri yaparken kıvılcımların makilik alana sıçraması sonucu yangının başladığı belirlendi," dedi.

Elban, yangın sırasında tahliye çalışmaları yapıldığını ve 4 evin bulunduğu bir bölgeye ekiplerin sevk edildiğini söyledi. Ancak, tahliye sırasında 3 kişinin panikle kaçmaları nedeniyle ekipler tarafından bulunamadığını ve hayatlarını kaybettiklerini belirtti. Vali Elban, "Yangın tamamen söndürüldükten sonra üç vatandaşımızın hayatını kaybettiğini tespit ettik. 2 erkek ve bir kadın maalesef hayatını kaybetti. Tahliye için gelen ekiplerimizin aramasına rağmen erkenden panikle kaçmaları, bulunamamaları maalesef bu kötü sonucu ortaya çıkardı," diye konuştu.

Yangında hayatını kaybedenlerin kimlikleri ise Mesut Coşkun (68), Hilmi Coşkun (38) ve komşuları Mine Elmas (35) olarak belirlendi. Savcılık olay yerinde inceleme yapıyor.

Yangının çıkış nedenine dair henüz kesin bir bilgi olmamakla birlikte, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait ekipler yangına 2 uçak, 4 helikopter, 16 arazöz, 3 su ikmal aracı, 3 dozer ve yer ekibi ile müdahale etti. Vali Elban, yangının nitelikli orman alanında değil, basit çalılık ve makilik alanda çıktığını belirterek, bölgede başka bir risk kalmadığını ifade etti.