Deprem Bölgesindeki İşletmeler Hepsiburada ile 5,2 Milyar TL'lik Satış Hacmine Ulaştı

Deprem Bölgesindeki İşletmeler Hepsiburada ile 5,2 Milyar TL'lik Satış Hacmine Ulaştı
Hepsiburada'nın 2023 yılının Mart ayında başlattığı Deprem Bölgesine Ticaret ve Teknoloji Gücü programı, deprem bölgesindeki KOBİ ve esnafın ticaret hacmini artırmaya devam ediyor. Son üç ayda yaklaşık yüzde 50 artış gösteren satış hacmi, 5,2 milyar TL'ye ulaştı.

Hepsiburada, programın ikinci yılına ait ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı. Deprem bölgesinde kalıcı refahın tesisine katkı sağlamak amacıyla devam eden program, deprem bölgesindeki KOBİ ve esnafın Hepsiburada üzerinden yaptığı ticaretin hacmini 5,2 milyar TL'ye çıkardı. Program sayesinde 3 bin 800 yeni işletme Hepsiburada ile e-ticarete başlarken, toplamda 8 bin 200 aktif işletme satış yapıyor. Kadın girişimciler ve kadın kooperatiflerine özel desteklerle, programdan yararlanan kadın girişimci sayısı 3 bin 500'e, ticaret hacmi ise 397 milyon TL'ye ulaştı. Hepsiburada, iki yıl içinde 10 bin işletmeye ulaşmayı ve toplam 10 milyar TL'lik satış hacmi oluşturmayı hedefliyor.

Hepsiburada Kurumsal İlişkiler, İletişim ve Sürdürülebilirlik Grup Direktörü Cem Tanır, programın etkilerini değerlendirerek, “Depremden bir ay sonra başlattığımız bu programla, bölgenin ekonomik ve sosyal açıdan yeniden canlanmasına destek oluyoruz. Son üç ayda KOBİ ve esnafın ticaret hacmi yaklaşık yüzde 50, yeni işletme sayısı ise yüzde 35 arttı. İki yılın sonunda 10 bin işletmeye ulaşarak, 120 bin kişiye istihdam ve 500 bin kişiye geçim kaynağı sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

Tanır, deprem bölgesine yönelik desteklerinin ticaretle sınırlı kalmadığını belirterek, “235 bin çocuk için kitap ve oyuncak bağışı topladık. 'Bir Gülüş Yeter' projesiyle 4 binden fazla çocuğa ulaştık ve üniversite öğrencilerine eğitim vererek staj imkanı sağladık” diye ekledi.

Hepsiburada, Adana ve Hatay'da açtığı E-Ticaret İhtisas Merkezleri'nde satıcılara lojistik, pazarlama, müşteri hizmetleri ve eğitim konularında destek sağlıyor. Bu merkezler, Güvenilir Ürün Platformu gibi alım heyetlerini ağırlayarak yeni iş birliği fırsatları oluşturuyor.

Neon Park Butik'in sahibi Sevcan Kızgındemir, “Hepsiburada'nın desteğiyle satışlarımızı artırdık ve ayakta kalabildik. Onların yanımızda olmasıyla daha da güçlü olacağımıza inanıyorum” dedi. Demir Boya'nın sahibi Adem Demir ise, “Hepsiburada'nın sağladığı destekler sayesinde hızlıca toparlandık ve önemli karlar elde ettik” diye konuştu.

Sez Art Mimarlık'ın sahibi Sezer Kızgındemir de, “E-Ticaret İhtisas Merkezi işimizi büyük ölçüde kolaylaştırdı ve yeniden büyümeye çalışıyoruz” dedi.

Hepsiburada'nın Deprem Bölgesine Ticaret ve Teknoloji Gücü programı, bölgedeki KOBİ ve esnafın ticaret hacmini artırarak, ekonomik ve sosyal refahı artırmaya devam ediyor.