Dr. Ekrem Karakaya, Ölüm Yıldönümünde Kayseri'de Anıldı

Dr. Ekrem Karakaya, Ölüm Yıldönümünde Kayseri'de Anıldı
KAYSERİ (AA) - Konya'da görev yaptığı hastanede bir hasta yakınının silahlı saldırısı sonucu yaşamını yitiren Dr. Ekrem Karakaya, ölüm yıldönümünde memleketi Kayseri'nin Develi ilçesinde anıldı.

Konya'da görev yaptığı hastanede bir hasta yakınının silahlı saldırısı sonucu yaşamını yitiren Dr. Ekrem Karakaya, ölüm yıldönümünde memleketi Kayseri'nin Develi ilçesinde anıldı.

Anma Programı Develi'de Gerçekleştirildi

Develi Belediyesinin sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma göre, Şehir Mezarlığı'ndaki anma programına İl Sağlık Müdürü Mehmet Erşan, Karakaya'nın ailesi, sevenleri ve meslektaşları katıldı. İl Sağlık Müdürü Erşan, anma töreninde yaptığı konuşmada, Dr. Ekrem Karakaya'nın meslektaşlarının anlattığı gibi gönüllerde yer etmiş bir insan olduğunu belirtti.

Duygusal Anlar Yaşandı

Programa katılan Karakaya'nın ailesi ve sevenleri, duygusal anlar yaşadı ve Dr. Karakaya'ya dair duygu ve düşüncelerini paylaştı. Anma töreni, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve yapılan dualarla sona erdi.

Olayın Geçmişi

6 Temmuz 2022'de Konya Şehir Hastanesi'nde kardiyoloji uzmanı olarak görev yapan Dr. Ekrem Karakaya, hasta yakını Hacı Mehmet Akçay (39) tarafından silahla vurularak hayatını kaybetmişti. Tartışma sırasında gerçekleşen saldırının ardından Dr. Karakaya ameliyata alınmış, ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Dr. Ekrem Karakaya'nın anıldığı bu anlamlı etkinlik, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin sona erdirilmesi gerektiği mesajını bir kez daha güçlü bir şekilde vurguladı.