Dünyanın Dört Bir Yanından Gelen 700 Havayolu Profesyoneli İstanbul’da Buluştu

Dünyanın Dört Bir Yanından Gelen 700 Havayolu Profesyoneli İstanbul’da Buluştu
Dünyada uçak bakım-onarım (MRO) şirketlerinden birisi olan Turkish Technic bu yıl 128'incisi düzenlenen Uluslararası Havayolları Teknik Ortaklığı Konferansı'na (IATP) ev sahipliği yapıyor.

Dünyada uçak bakım-onarım (MRO) şirketlerinden birisi olan Turkish Technic bu yıl 128'incisi düzenlenen Uluslararası Havayolları Teknik Ortaklığı Konferansı'na (IATP) ev sahipliği yapıyor. İstanbul'da, 7-11 Ekim tarihlerinde düzenlenen ve dünyanın altı kıtasından, 198 şirket ve 700 kişinin katıldığı organizasyonda temsilciler, uçuş operasyonlarındaki teknik nedenli uçuş maliyetlerini düşürecek konulara odaklanıyor.

IATP organizasyonuna üye 125 havayolu, 41 teknik bakım ve 32 uçak tedarikçisi şirketin katıldığı organizasyonun açılış konuşmasını ise Turkish Technic Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat gerçekleştirdi. Bolat yaptığı konuşmada "Havacılık profesyonellerinin bir araya geldiği bu kıymetli organizasyonun 128'incisine İstanbul'da ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyuyoruz. Global havacılık sektöründe yaşanan sorunların görüşülmesi ve problemlere ortak çözümler üretilmesi hedefini paylaşan konferans, yenilikçi fikirlerin tartışılması ve sektörün geleceğine yönelik vizyon oluşturulması açısından büyük bir öneme sahip. Aynı zamanda, iş birliklerinin güçlendirilmesi ve ortak projelerin geliştirilmesi için de önemli bir platform. İstanbul'un tarihi ve kültürel zenginlikleriyle birleşen bu önemli etkinliğin, katılımcılara unutulmaz bir deneyim sunacağına eminiz" açıklaması yaptı.

ARTAN İŞ BİRLİĞİ HIZLI ÇÖZÜMLER SAĞLAYACAK"

Konferansın öneminden bahseden Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. Genel Müdürü Mikail Akbulut: "Özellikle yurt dışına sefer düzenleyen havayolları için çok önemli bir detay var. Bayrak taşıyıcı havayolumuzdan örnek verelim. Türk Hava Yolları uçağının herhangi bir ülkenin istasyonunda teknik bir sebepten dolayı kaldığını düşünelim. Bu noktada bazen teknisyen, bazen de parça gereksinimi gibi ihtiyaçlar ortaya çıkmaktadır. Bu gibi durumlarda; hangi firmadan, hangi parçanın en hızlı şekilde temin edilmesi gerektiği ve teknisyen desteğinin nasıl sağlanacağını belirlemek operasyonel verimlilik açısından son derece kritiktir. Hedef, yolcuları mağdur etmeden uçağı bir an önce operasyona hazırlamaktır. Tüm operatörlerin en temel hedefi ve ihtiyacı budur" dedi.

Akbulut sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Havacılık profesyonellerinin senede 2 defa bir araya geldiği bu konferansta, havayolu operasyonlarının teknik sebeplerden dolayı aksamasını engellemek ve olası sorunlara hızlı çözümler üretmek için fikir paylaşımı büyük önem taşımaktadır. Bu konferans, sektördeki uzmanların deneyimlerini paylaşarak birbirlerine destek olmalarını sağlamakta ve ortak sorunlara çözüm bulmak için iş birliği yapmaya teşvik etmektedir. Bu platformda bir araya gelinerek operasyonel verimliliği artırmak, güvenliği sağlamak ve yolcuların memnuniyetini en üst düzeye çıkarmak için stratejiler oluşturulması havacılık sektörünün geleceği için büüyk önem taşımaktadır."

İSTANBUL'UN TARİHİ GÜZELLİKLERİNİ DE KEŞFETTİLER

Konferansa katılan 700 kişi düzenlenen tur programlarında İstanbul'un doğal ve tarihi güzelliklerini de görme fırsatı yakaladı. Sultanahmet ve Ayasofya Camileri, Yerebatan Sarnıcı gibi tarihi yerleri gezen kafile güneşin batışını ise tekne turunda İstanbul Boğaz'ında seyretti.

Dünyanın Dört Bir Yanından Gelen 700 Havayolu Profesyoneli İstanbul’da Buluştu

Dünyanın Dört Bir Yanından Gelen 700 Havayolu Profesyoneli İstanbul’da Buluştu