Fas'ta Sağlık Çalışanları Ücret Zammı ve Çalışma Şartları İçin 5 Günlük Grev Başlattı

Fas'ta Sağlık Çalışanları Ücret Zammı ve Çalışma Şartları İçin 5 Günlük Grev Başlattı
Fas'ta sağlık sektörü çalışanları, çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve ücret artışı talepleriyle devlet hastanelerinde 5 günlük grev başlattı. Sağlık Sektörü Ulusal Sendikası Başkanı Muhammed Zukeyri'nin Anadolu Ajansı'na (AA) yaptığı açıklamaya göre...

Fas'ta sağlık sektörü çalışanları, çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve ücret artışı talepleriyle devlet hastanelerinde 5 günlük grev başlattı. Sağlık Sektörü Ulusal Sendikası Başkanı Muhammed Zukeyri'nin Anadolu Ajansı'na (AA) yaptığı açıklamaya göre, ülkedeki 8 sağlık sendikasının organize ettiği genel greve doktorlar, hemşireler ve diğer sağlık çalışanları katılıyor.

Zukeyri, çalışanların temel taleplerinin ücretlerinin artırılması ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi olduğunu belirterek, hükümetin bu taleplere cevap vermesini istediklerini ifade etti.

Fas hükümeti ise geçtiğimiz hafta sağlık sektörü çalışanları için bu ay ve 2025 Temmuz ayında yaklaşık 100'er dolar değerinde zam yapılacağını açıklamıştı. Ancak sendikalar, bu zammın yetersiz olduğunu belirterek daha kapsamlı iyileştirmeler talep ediyor.