FETÖ/PDY Üyelerine Yönelik Ankara Merkezli Operasyon: 13 Tutuklama

FETÖ/PDY Üyelerine Yönelik Ankara Merkezli Operasyon: 13 Tutuklama
Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyelerine yönelik gerçekleştirdiği operasyonlarla 20 şüpheliyi gözaltına aldı.

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyelerine yönelik gerçekleştirdiği operasyonlarla 20 şüpheliyi gözaltına aldı. Yapılan soruşturmalar sonucunda 13 şüpheli tutuklandı.

Askeri Sınavlarda Usulsüzlük

Operasyonlar, FETÖ/PDY'nin askeri sınavlarda yaptığı usulsüzlükleri tespit etmeye yönelik çalışmalar kapsamında başlatıldı. Ankara merkezli olarak Diyarbakır, Denizli ve Kayseri illerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonlar neticesinde, JAMYO-2015 ve JATEK-2015 sınavları mülakatlarında avantajlı kodlama ile başarılı olmaları sağlanan 1 aktif astsubay ve 1 aktif polis memuru ile 2011 ve 2015 yıllarında düzenlenen Askeri Liselere Giriş sınavları öncesinde kendilerine yazılı sınav soruları verilen 4 eski askeri öğrenci gözaltına alındı.

Adli mercilere sevk edilen 6 şüpheliden 5'i etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 1 aktif polis memuru tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Firari Şahıslar ve Gaybubet Evleri

Firari şahısları yakalamaya yönelik çalışmalarda, FETÖ'nün kadrolarında daralmaya gittiği ve firari örgüt mensuplarının "gaybubet" adı verilen örgüt evlerinde saklandığı tespit edildi. Bu evlere düzenlenen operasyonlar sonucunda, "Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs Etme" ve "FETÖ/PDY Terör Örgütüne Üye Olma" suçlarından 6 yıldan 14 yıla kadar kesinleşmiş hapis cezası bulunan 14 şüpheli yakalandı.

Ele Geçirilen Malzemeler

Z.Ü isimli şüphelinin evinde yapılan aramada, örgütsel faaliyetlerde kullanıldığı değerlendirilen yüklü miktarda döviz ve altın ele geçirildi. Adli mercilere sevk edilen 14 şüpheliden 12'si tutuklanırken, diğer 2 şüphelinin işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Bu operasyonlar, FETÖ/PDY'nin askeri sınavlarda yaptığı usulsüzlüklerin ortaya çıkarılması ve örgüt üyelerinin adalete teslim edilmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.