Hatay'dan Aksaray'a: Dünyanın En Büyük Ayakkabısı Yeni Bir Hayat Buldu

Hatay'dan Aksaray'a: Dünyanın En Büyük Ayakkabısı Yeni Bir Hayat Buldu
6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremde Hatay'da yıkılan bir dükkandan çıkarılan 1 metre boyunda ve 40 santim yüksekliğindeki ayakkabı, şimdi Aksaray'da sergileniyor.

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremde Hatay'da yıkılan bir dükkandan çıkarılan 1 metre boyunda ve 40 santim yüksekliğindeki ayakkabı, şimdi Aksaray'da sergileniyor. Ayakkabının, 2012 yılında vefat eden ustanın oğlu tarafından Aksaray'a getirildiği bildirildi.

Hatay’ın Antakya ilçesinde evi ve dükkanı tamamen yıkılan Şükrü Levent Okurlar (53), depremden kurtulmayı başaran ailesiyle birlikte 20 gün sonra depremzede olarak Aksaray’a yerleşti. Hatay’da kurtarabildiği hatıralarını da yanına alarak Aksaray’da küçük bir dükkan açan Okurlar, 35 yıllık mesleği olan kunduracılığı devam ettirmeye başladı. Ayakkabılar üzerine logo baskı işini yaparak geçimini sürdüren Okurlar, depremde dükkan enkazından çıkardığı ve 1973 yılında babasının, dedesi ve iki amcasıyla birlikte yaptığı dev ayakkabıyı da Aksaray’a getirdi.

Dünyanın En Büyük Ayakkabısı

1973 yılında yapılan ve o dönemde dünyanın en büyük ayakkabısı olarak bilinen bu dev ayakkabı, müşteriler tarafından büyük ilgi görüyor. Şükrü Levent Okurlar, "Ayakkabıcılık bizim dede mesleğimizdir. Deprem nedeniyle Antakya’dan Aksaray’a geldik. Bu ayakkabı 1973 yılında babam, iki kardeşi ve dedemle beraber Antakya’da yapıldı. O zamanki şartlara göre dünyanın en büyük ayakkabısıydı. 1 metre boyunda ve birebir işçilik var. Malzemeden kaçınılmadan yapıldı. Depremde Antakya’daki dükkanımızın enkazından çıkardık ve şu anda Aksaray’a sergi amacıyla getirdik" dedi.

Okurlar, babasının 2000 yılında 3 metre uzunluğunda ve 12 santim yüksekliğinde yeni bir rekor ayakkabı yaparak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdiğini de belirtti. Şu anda Aksaray’daki dükkanında devam eden Şükrü Levent Okurlar, ufak tefek baskı ve logo işleriyle de geçimini sağlıyor. Ayrıca Konya, Antakya ve Adana’dan gelen işlerle hayata devam etmeye çalıştığını ifade etti.

Hatay'dan Aksaray'a: Dünyanın En Büyük Ayakkabısı Yeni Bir Hayat Buldu