İçişleri Bakanlığı'ndan Sultanbeyli'deki Ayaklanma Paylaşımına İlişkin Açıklama

İçişleri Bakanlığı'ndan Sultanbeyli'deki Ayaklanma Paylaşımına İlişkin Açıklama
İçişleri Bakanlığı, bir sosyal medya hesabından, "Saat 19.00-20.00 arası Sultanbeyli'de ayaklanma çıkarmaya başlayacağız" şeklindeki paylaşıma ilişkin açıklama yaptı.

İçişleri Bakanlığı, bir sosyal medya hesabından yapılan "Saat 19.00-20.00 arası Sultanbeyli'de ayaklanma çıkarmaya başlayacağız" şeklindeki paylaşım hakkında açıklama yaptı.

Bakanlık tarafından sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalarda, "Ayaklanış#Türkiye" isimli bir sosyal medya hesabından bugün "Saat 19.00-20.00 arası Sultanbeyli'de ayaklanma çıkarmaya başlayacağız" şeklinde bir paylaşım yapıldığı tespit edildiği belirtildi. Yapılan incelemelerde, sosyal medya hesabının yöneticisinin 14 yaşındaki E.P. olduğu belirlendi. Aynı hesaptan Geçici Koruma Altındaki Suriyelilerin kimlik bilgilerinin de paylaşıldığı anlaşıldı.

İstanbul Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından E.P. hakkında gerekli işlemler yapıldı. İçişleri Bakanlığı, ülkemizde karışıklık çıkarmak ve provokasyon yapmak isteyenlerin çocukları alet etmeye çalışmalarına karşı duracaklarını ve bu kişileri tek tek yakalayıp adalete teslim edeceklerini vurguladı. Konuyla ilgili soruşturmanın geniş çaplı yürütüldüğü ifade edildi.