İsrail Güçleri Yine Okullara Saldırıyor: 23 Sivil Hayatını Kaybetti

İsrail Güçleri Yine Okullara Saldırıyor: 23 Sivil Hayatını Kaybetti
İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'nin merkezinde yer alan Nuseyrat Mülteci Kampı'ndaki Birleşmiş Milletler'e ait bir okula düzenlediği saldırıda 23 sivil yaşamını yitirdi. İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde güvenli bölgeler de dahil olmak üzere...

İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'nin merkezinde yer alan Nuseyrat Mülteci Kampı'ndaki Birleşmiş Milletler'e ait bir okula düzenlediği saldırıda 23 sivil yaşamını yitirdi. İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde güvenli bölgeler de dahil olmak üzere birçok noktayı hedef alarak saldırılarına devam ediyor. Sivillerin sığındığı alanlara yönelik yoğun saldırılar, dünya kamuoyunun tepkisine rağmen sürüyor.

BM Okuluna Düzenlenen Saldırı

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamada, İsrail ordusunun Nuseyrat Mülteci Kampı'ndaki BM'ye ait Al Razi Okulu'na gerçekleştirdiği saldırıda 23 sivilin hayatını kaybettiği bildirildi. Aynı saldırıda 73 Filistinlinin de yaralandığı belirtildi.

Gazze'nin Güneyinde ve Merkezinde 57 Sivil Öldürüldü

Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi'nin güney ve orta kesimlerinde düzenlenen saldırılarda en az 57 sivilin hayatını kaybettiğini açıkladı. Saldırılar sonucu birçok sivilin yaralandığı ve bölgedeki sağlık tesislerinin kapasitesinin zorlandığı ifade edildi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken, uluslararası toplumun tepkileri ve çağrıları da giderek artıyor. Ancak, mevcut durumun ne zaman sona ereceği belirsizliğini koruyor.