İzmir'deki Yangında Hayatını Kaybetmişti Paylaştığı Video Gündem Oldu

İzmir'deki Yangında Hayatını Kaybetmişti Paylaştığı Video Gündem Oldu
İzmir'in Çeşme ilçesi Alaçatı Mahallesi'nde çıkan orman yangınında hayatını kaybeden Mine Elmas'ın (35), yangın sırasında cep telefonuyla çektiği görüntüyü sosyal medya paylaşım sitesine gönderdiği ortaya çıktı.

İzmir'in Çeşme ilçesi Alaçatı Mahallesi'nde çıkan orman yangınında hayatını kaybeden Mine Elmas'ın (35), yangın sırasında cep telefonuyla çektiği görüntüyü sosyal medya paylaşım sitesine gönderdiği ortaya çıktı. Elmas, yangın sırasında kalp hastası olmasına rağmen, iki çocuğu ve eşi ile Simay Coşkunöz ve çocuğunun güvenli bölgeye çıkmasına yardımcı oldu.

Yangın ve Kurtarma Çabaları

Alaçatı Mahallesi Deliklikoy mevkisinde meydana gelen yangında hayatını kaybedenlerden Mesut Coşkunöz (68) ve oğlu Hilmi Coşkunöz (38) ile yeğeni Mine Elmas'ın cenazeleri İzmir Adli Tıp Kurumu morgundaki işlemleri devam ediyor. Aileler, işlemlerin tamamlanmasını beklerken, Hilmi Coşkunöz'ün eşi Simay Coşkunöz'ün yangında bacaklarından yaralandığı öğrenildi.

Yangının Çıkışı ve Mücadele

Yangının başladığı saatlerde cep telefonuyla çektiği videoyu sosyal medya paylaşım sitesine gönderen Mine Elmas, videoda alevlerin evlerin bulunduğu alana yaklaştığını ve bölgede kendisi dışında 3 çocuk ve 4 yetişkin bulunduğunu belirtti. Elmas, "Helikopterler var ama evlerin bulunduğu alana, hatta bizim bulunduğumuz tarafa bile gelmiyorlar, yangının ilk başlangıç yerini söndürmeye çalışıyorlar. O kadar kişi aramasına rağmen itfaiye aracı gelmedi ve şu anda bulunduğumuz yerden dağa doğru kaçmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Cenaze İşlemleri

Yangında yaşamını yitiren Mesut ve Hilmi Coşkunöz ile Mine Elmas'ın cenazeleri, otopsi işlemlerinin ardından ailelere teslim edilecek ve Buca Adatepe Camisi'nde ikindi vakti kılınacak cenaze namazı sonrası toprağa verilecek.

Yangının Söndürülmesi ve Soruşturma

Dün Alaçatı Mahallesi Deliklikoy mevkisindeki ormanlık, makilik ve otluk alanda çıkan yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne ait 2 uçak, 4 helikopter, 16 arazöz, 3 su ikmal aracı, 3 dozer ve yer ekibi müdahale etti. Yangın, ekiplerin yaklaşık 2,5 saat süren çalışmasıyla söndürüldü. Bölgede yapılan kontrollerde Mine Elmas ile Mesut ve Hilmi Coşkunöz'ün cansız bedenlerine ulaşıldı. Yangını çıkardıkları suçlamasıyla 4 kişi gözaltına alındı.

Yangında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz.