Kapıkule Sınır Kapısı'nda Gurbetçi Akını: Tüm Zamanların Rekoru Kırıldı

Kapıkule Sınır Kapısı'nda Gurbetçi Akını: Tüm Zamanların Rekoru Kırıldı
Kapıkule Sınır Kapısı, yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın yaz tatili için anavatanlarına dönüşlerinde tüm zamanların rekorunu kırdı.

Kapıkule Sınır Kapısı, yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın yaz tatili için anavatanlarına dönüşlerinde tüm zamanların rekorunu kırdı. Edirne Valiliği'nin yaptığı açıklamaya göre, son bir haftada sınır kapılarındaki yolcu sayıları rekor seviyelere ulaştı.

Özellikle yaz aylarında Avrupa'nın birçok ülkesinde yaşayan ve tatillerini Türkiye'de geçirmek isteyen gurbetçi vatandaşların yoğun olarak kullandığı Kapıkule Sınır Kapısı'nda, 9 bin 5 binek araç ve 38 bin 692 yolcu girişi ile tarihi bir rekora imza atıldı. Bu yoğunluğun sorunsuz bir şekilde yönetilebilmesi için sınır kapısında gerekli tüm tedbirler alındı ve 12 olan yolcu giriş peronu sayısı 24'e çıkarıldı.

562 Bin 834 Yolcu Girişi

Valilikten yapılan açıklamada, "Son bir haftada sınır kapılarımızdaki yolcu sayılarında rekor kırıldı. Anavatana dönen vatandaşlarımızın işlemlerini ve geçişlerini hızlandırmak amacıyla her türlü tedbir alındı. Kapıkule sınır kapımızda, 9 bin 5 binek araç ve 38 bin 692 yolcu girişi ile tüm zamanların rekoru kırıldı. Yurt dışında yaşayan soydaşlarımızın ana vatana dönüşlerinde yaşadıkları sorunları en aza indirmek için bin 302 personelimiz görev yapıyor. Özellikle gurbetçi vatandaşlarımızın yoğun olarak geçiş yaptığı Kapıkule sınır kapımızda peron sayımız 24'e çıkartıldı. 22 Haziran-9 Temmuz tarihleri arasında Kapıkule, Pazarkule, Hamzabeyli ve İpsala sınır kapılarımızdan 141 bin 478 araç ve 562 bin 834 yolcu giriş yaptı" denildi.

Gümrükte Yoğun Tedbirler Alındı

Kapıkule Sınır Kapısı'ndaki yoğunluğu azaltmak ve vatandaşların işlemlerini hızlandırmak amacıyla 1.302 personelin görev yaptığı belirtilirken, diğer sınır kapılarında da benzer tedbirlerin alındığı ifade edildi. Bu kapsamda, gurbetçilerin dönüş yolculuklarında yaşayabilecekleri sorunların en aza indirgenmesi hedefleniyor.

Türkiye’ye girişlerde rekor kıran gurbetçi vatandaşların ülkeye olan bağlılıkları ve yaz tatillerini anavatanlarında geçirmek istemeleri, sınır kapılarında yoğunluğu beraberinde getirirken, alınan tedbirlerle bu yoğunluk sorunsuz bir şekilde yönetiliyor.