Karapınar'da XC Open 2024 Türkiye Mesafe Eğitim Yarışması BaşladıMesafe Eğitim Yarışması başladı

Karapınar'da XC Open 2024 Türkiye Mesafe Eğitim Yarışması BaşladıMesafe Eğitim Yarışması başladı
KONYA (AA) - Konya'nın Karapınar ilçesinde XC Open 2024 Türkiye Mesafe Eğitim Yarışması başladı. Yarışma, Karapınar Kaymakamı Şenol Öztürk ve Karapınar Belediye Başkanı İbrahim Önal'ın katılımıyla Göktepe'de gerçekleştiriliyor.

KONYA (AA) - Konya'nın Karapınar ilçesinde XC Open 2024 Türkiye Mesafe Eğitim Yarışması başladı. Yarışma, Karapınar Kaymakamı Şenol Öztürk ve Karapınar Belediye Başkanı İbrahim Önal'ın katılımıyla Göktepe'de gerçekleştiriliyor. Kaymakamlık ve belediyenin destekleriyle düzenlenen etkinlikte, yamaç paraşütü pilotları uçuş öncesinde bir araya geldi.

Yarışmanın Önemi ve Tanıtım Katkısı

Türkiye Hava Sporları Federasyonu Asbaşkanı Abdullah Kahraman, yarışma hakkında bilgi vererek etkinliğin önemine vurgu yaptı. Yetkililer, yarışmanın bölgenin tanıtımına ve sporun gelişimine büyük katkı sağladığını belirtti.

Şehitler Anısına Dev Türk Bayrağı

Yarışma öncesinde, KARDO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ulutaş tarafından Kuzey Irak Pençe Kaplan Harekat bölgesinde teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Cebrail Acar ve tüm şehitler anısına gökyüzünde dev bir Türk bayrağı açıldı. Bu anlamlı anma, katılımcılar ve izleyiciler tarafından büyük takdir topladı.

Yarışma Katılımı ve İlk Gün Sonuçları

Göktepe'de düzenlenen XC Open 2024 Türkiye Mesafe Eğitim Yarışması'na 30 sporcu katılıyor. Yarışmanın ilk gününde Mustafa Ulutaş birinci, Faruk Kayateke ikinci, Mustafa Uğurlu ise üçüncü oldu. Yarışma, yamaç paraşütü sporunun Türkiye'de gelişimine katkı sağlarken, sporcuların yeteneklerini sergilemesine de olanak tanıyor.

Etkinlik Devam Ediyor

XC Open 2024 Türkiye Mesafe Eğitim Yarışması, Karapınar ilçesinde renkli görüntüler ve heyecan dolu anlarla devam ediyor. Yarışma, sporcuların performansları ve bölgenin eşsiz manzarasıyla izleyicilere unutulmaz anlar yaşatıyor.