Konya Ticaret Odası da Filistin'in Yanında

Konya Ticaret Odası da Filistin'in Yanında
Konya, 5 Temmuz 2024 (IHA) – Konya Ticaret Odası (KTO), İsrail'in Filistin'de devam eden saldırılarını kınayarak, bu saldırıları hiçbir zaman unutturmayacaklarını ve meşrulaştırma çabalarına izin vermeyeceklerini belirtti.

KTO tarafından yayınlanan mesajda, İsrail'in 7 Ekim 2023 tarihinden beri Gazze'de gerçekleştirdiği saldırıların büyük bir katliam olduğu vurgulandı. Mesajda, 9 aydır süren saldırılarda çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan 40 bine yakın Filistinlinin hayatını kaybettiği ve 2 milyon kişinin göçe zorlandığı belirtildi. Ayrıca, Gazze'deki hastaneler, ibadethaneler, okullar ve sığınma kamplarının bombalandığı ifade edildi.

KTO, İsrail'in Filistin topraklarında işlediği suçlardan dolayı uluslararası toplumu sorumluluk üstlenmeye çağırarak, İsrail'in hesap vermesi ve suçların sorumlularının yargılanması gerektiğini belirtti. Türkiye'nin, bu süreçte insani yardımların yanı sıra diplomasi, ticaret ve hukuk alanında pek çok adım attığını vurguladı.

Açıklamada, "Konya Ticaret Odası olarak, İsrail'in saldırganlığının ve Filistin halkına yaptığı zulmün karşısında durmaya, kardeş Filistin halkının özgürlük ve hukuk mücadelesini savunmaya devam edeceğimizi beyan ederiz. İsrail'in saldırılarını meşrulaştırma ve gündemden düşürmeye yönelik çabalarına izin vermeyeceğiz. Üzerinden ne kadar süre geçerse geçsin Gazze'deki soykırımı unutturmayacağız. Filistin halkının onurlu mücadelesine destek verdiğimizi bir kez daha kamuoyunun bilgisine sunuyoruz" denildi.

Konya Ticaret Odası'nın bu açıklaması, Filistin'e yönelik destek ve dayanışmanın bir göstergesi olarak önemli bir mesaj niteliği taşıyor.