Konya'da 5. Astronomi Festivali (AstroFest) Heyecanı

Konya'da 5. Astronomi Festivali (AstroFest) Heyecanı
Konya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen 5. Astronomi Festivali (AstroFest), astronomi tutkunlarını bir araya getirdi. "Herkese Biraz Gökyüzü" temasıyla gerçekleştirilen etkinlik, Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Beyşehir Atabey Gençlik Kampı'nda yoğun ilgi gördü.

Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Konya Bilim Merkezi, 5. Astronomi Festivali (AstroFest) ile astronomi meraklılarını bir araya getirdi. "Herkese Biraz Gökyüzü" temasıyla gerçekleştirilen etkinlik, geçtiğimiz hafta sonu Beyşehir Atabey Gençlik Kampı'nda düzenlendi. Festival, astronomi, uzay ve havacılık gibi bilim alanlarına olan ilgiyi artırmayı amaçladı.

Türkiye'nin dört bir yanından gelen aileler ve çocukları, astronomi ve uzay bilimleri konusundaki meraklarını, programa katılan akademisyen ve uzman astronomlar sayesinde giderdi. Etkinlik boyunca farklı yaş gruplarına yönelik astronomi ve STEAM atölyeleri, yarışmalar, doğa yürüyüşleri, gündüz ve gece gökyüzü gözlemleri, söyleşiler ve sunumlar gerçekleştirildi. Katılımcılar, bilimle iç içe bir ortamda keyifli vakit geçirdi.

AstroFest'e katılanlar, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, yeni etkinlikleri sabırsızlıkla beklediklerini ifade etti. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Türkiye'nin TÜBİTAK destekli ilk ve en büyük bilim merkezi olan Konya Bilim Merkezi, bu tür etkinliklerle astronomi biliminin gelişmesine ve popülerleşmesine katkıda bulunmaya devam ediyor.