Konya'da Karatay Belediyesi'nin Kapalı Tenis Kortu Açılışı Gerçekleşti

Konya'da Karatay Belediyesi'nin Kapalı Tenis Kortu Açılışı Gerçekleşti
Konya'nın Karatay ilçesinde, Karatay Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan kapalı tenis kortu, düzenlenen törenle açıldı. Törene Konya Valisi Vahdettin Özkan...

Konya'nın Karatay ilçesinde, Karatay Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan kapalı tenis kortu, düzenlenen törenle açıldı. Törene Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, AK Parti Milletvekilleri Mustafa Hakan Özer ve Mehmet Baykan ile AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı katıldı.

"Herkes İçin Spor Altyapısı"

Konya Valisi Vahdettin Özkan, Ulubatlıhasan Mahallesi’ndeki açılış töreninde yaptığı konuşmada, spor altyapısının herkesin erişimine sunulmasının öncelikli hedefleri olduğunu vurguladı. Özkan, insanların sağlıklı ve hareketli bir yaşam sürdürebilmeleri için bu tür imkanların sağlanmasının önemine dikkat çekerek, "İnsanlarımıza hareketli yaşam için imkanlar sağlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu imkanlar, insanlarımızın arasındaki dayanışmayı, motivasyonu ve iletişimi artırıyor. Sportif aktivitelerin yaygınlaştırılmasıyla, aynı zamanda şehirdeki kültürel değerlerin muhafazası sağlanarak, gelecek nesillere aktarılması da sağlanıyor," dedi.

"Standartların Üzerinde Hizmet Üretiyoruz"

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise kent genelinde yapılan hizmetlerle şehre değer kattıklarını ifade etti. Altay, "Kentte bu ölçekteki bir tenis kortunun eksikliğini giderdik. Tenis, vücudu çok çalıştıran ve gençlerin fiziksel gelişimine çok katkı sunan sporlardan bir tanesi. Başta spor olmak üzere her aşamada standartların üzerinde, kendi standartlarımızla hizmet üretiyoruz," şeklinde konuştu.

Modern ve İşlevsel Spor Alanları

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da kentte modern, işlevsel ve kaliteli mekanlar kazandırmaya devam ettiklerini belirterek, kapalı tenis kortunun yeni nesil spor merkezlerinden biri olduğunu vurguladı.

Törende konuşmaların ardından, yapılan dualar eşliğinde kurdele kesilerek tesisin açılışı gerçekleştirildi. 2 bin 916 metrekare alana sahip olan tesis, üç tenis kortunun yanı sıra soyunma ve dinlenme odaları, kafeterya, teras ve otopark gibi çeşitli imkanları da barındırıyor.