Konya'da 14 Milyon Metrekarelik Arazi Üretime Kazandırıldı

Konya'da 14 Milyon Metrekarelik Arazi Üretime Kazandırıldı
Konya Büyükşehir Belediyesi ve Karatay Belediyesi tarafından üretime kazandırılan 14 milyon metrekarelik Saraçoğlu Tarımsal Üretim ve Ar-Ge Kampüsü'nde buğday hasadı yapıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Karatay Belediyesi, 14 milyon metrekarelik Saraçoğlu Tarımsal Üretim ve Ar-Ge Kampüsü'nde buğday hasadı gerçekleştirdi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, tarımın başkenti Konya'da tarımsal kalkınmayı desteklemek amacıyla kırsal bölgelerde alternatif ürün ekimini teşvik ettiklerini ve atıl arazileri üretime kazandırdıklarını belirtti.

Başkan Altay, Karatay Belediyesi ile birlikte yürüttükleri projede, 14 milyon metrekarelik arazinin bu yıl 10 milyon metrekarelik kısmında tarımsal üretim yaptıklarını ve kalan kısmı gelecek yıl için hazırladıklarını ifade etti. Projenin, küresel iklim değişikliği ve kuraklık nedeniyle Konya için büyük önem taşıdığını vurgulayan Altay, "Proje dahilinde 6 milyon metrekarelik alanda ekimini yaptığımız yerli sertifikalı 'Bayraktar' çeşidi buğdayın hasadını gerçekleştirdik. Bu buğdayı belediyemiz bünyesindeki Fenni Fırın'da ekmek üretiminde kullanmayı planlıyoruz. Ayrıca yerli ve sertifikalı tohum kullanımını teşvik etmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Susuz Tarım Modeliyle Üretim

Başkan Altay, ürün çeşitliliğini ve toprak verimliliğini artırmak amacıyla 1 milyon 700 bin metrekarelik alanda sertifikalı nohut ekimi yapıldığını belirtti. Özel sektör iş birliğiyle 2 milyon 150 bin metrekare alanda sertifikalı tohumluk buğday üretimi gerçekleştirdiklerini ifade eden Altay, "350 bin metrekarelik alanda bitkisel üretimi geliştirmek ve desteklemek amacıyla kadın kooperatifiyle iş birliği yapıyoruz. Susuz tarım modeliyle yapılan üretimler AR-GE yönüyle önem arz ediyor" dedi.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Türkiye'nin tahıl ambarı Konya'da örnek bir tarım projesini hayata geçirdiklerini belirterek, "Amacımız ülke tarımının gelişmesine katkı sağlamak. Büyükşehir Belediyemize desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu.