Konya'da Üretilen Elektrikli Forkliftler, Çevreci Özellikleriyle Dikkat Çekiyor

Konya'da Üretilen Elektrikli Forkliftler, Çevreci Özellikleriyle Dikkat Çekiyor
Konya'da üretimi yapılan elektrikli forkliftler, çevreci özellikleriyle hem yurt içinde hem de yurt dışında büyük talep görüyor. Konya Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren bir firmanın ürettiği elektrikli forkliftler...

Konya'da üretimi yapılan elektrikli forkliftler, çevreci özellikleriyle hem yurt içinde hem de yurt dışında büyük talep görüyor. Konya Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren bir firmanın ürettiği elektrikli forkliftler, içten yanmalı motorlara kıyasla çevre dostu ve sessiz çalışma özellikleriyle öne çıkıyor.

Firma, emisyonu en aza indirmek amacıyla kapalı mekanlarda kullanılması tercih edilen elektrikli forkliftler üretiyor. Bu forkliftler, manevra kabiliyeti ve performansları ile de dikkat çekiyor. Dar koridorlarda ve yüksek raf sistemlerine kolayca erişim imkanı sunan lityum iyon bataryalı forkliftler, 1 saatlik şarj ile 6 saat kesintisiz çalışabiliyor. Ayrıca, forkliftler 3 ile 10 ton kaldırma kapasitesine sahip farklı modellerde üretiliyor.

Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Derebağ, 2016 yılında üretimine başladıkları forkliftlerin iç ve dış pazarda büyük ilgi gördüğünü belirtti. Derebağ, yaklaşık 4 yıl önce elektrikli forklift üretimine başladıklarını ve bu ürünlerin piyasada kabul gördüğünü ifade etti. "Her türlü çevre koşulunda çalışıyor. Piyasada kabul edildi. Dizel üretimi de yapıyoruz ama elektrikli tercih edilmeye başlandı. Karbon salınımı olmamasından dolayı tercih ediliyor. Yağ, filtre gibi bakım masrafı yok. Elektrikli otomobildeki teknolojiye benzer. Şarj işlemini 1 saatte tamamlıyor, 6 saat kesintisiz çalışıyor," dedi.

Derebağ, taşınabilir şarj cihazıyla birlikte satış yaptıklarını belirterek, "Dizel forkliftlerin kapalı alanda ciddi karbon salınımı var. Bu ise kapalı alanlarda çalışmaya uygun, sıfır emisyon. Seri, çift motorlu, kaldırma ve yürüme kabiliyeti var. OSB'lerde sıfır emisyon hedefine katkıda bulunuyoruz. Güzel sonuçlar aldık. Aylık 100'ün üzerinde üretimimiz var. Bunun yüzde 30'unu da Avrupa ile Rusya, İran ve Orta Doğu ülkelerine gönderiyoruz," diye konuştu.