"Konya'nın İlk Yarı İhracatı Patladı: %5,5 Artışla 1,659 Milyar Doları Geride Bıraktı"

"Konya'nın İlk Yarı İhracatı Patladı: %5,5 Artışla 1,659 Milyar Doları Geride Bıraktı"
Konya, 2024 yılının ilk yarısında yüzde 5,5 artışla 1,659 milyar dolar ihracat yaptı.

Konya, 2024 yılının ilk yarısında ihracatını yüzde 5,5 artırarak 1,659 milyar dolar ihracat gerçekleştirdi. Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, "Yılın ilk yarısında gerçekleşen olumlu ivmeyi daha da yukarı taşımak için Konya'nın küresel pazar payını artırmaya yönelik çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), 2024 yılı Haziran ayı ve ilk 6 aylık dış ticaret verilerini açıkladı. Ocak-Haziran dönemini kapsayan yılın ilk yarısında, Konya ihracatını yüzde 5,5 artırarak 1,659 milyar dolarlık ihracat yaptı. Türkiye ihracatından yüzde 1,53 pay alan Konya, il bazında 10. sırada yer aldı. Haziran ayı ihracatı ise yüzde 10,9 azalarak 232,9 milyon dolar olarak kaydedildi.

TİM tarafından açıklanan ihracat verilerini değerlendiren Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, şunları söyledi: "Yılın ilk yarısında Türkiye'nin ihracatı yüzde 2,0 artarken, aynı dönemde Konya'nın ihracatı yüzde 5,5 artarak 1,659 milyar dolara yükseldi. Haziran ayında iş günü eksikliğiyle oluşan düşüşe rağmen, yılın ilk yarısında gerçekleşen olumlu ivmeyi daha da yukarı taşımak için Konya'nın küresel pazar payını artırmaya yönelik çalışmalarımıza devam edeceğiz."

Öztürk, Konya'nın ihracat potansiyelini daha da artırmak amacıyla çeşitli projeler üzerinde çalıştıklarını ve global pazarlarda daha etkin bir rol üstlenmek istediklerini belirtti. Konya'nın ihracat performansının, şehrin ekonomik büyümesine ve Türkiye'nin genel ihracat hedeflerine önemli katkı sağladığını vurgulayan Öztürk, bu başarıda emeği geçen tüm ihracatçılara teşekkür etti.