Kütahya'da "Gazilerin Gözünden 15 Temmuz" Paneli Düzenlendi

Kütahya'da "Gazilerin Gözünden 15 Temmuz" Paneli Düzenlendi
Kütahya Valiliği ve Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) iş birliğiyle "Gazilerin Gözünden 15 Temmuz" paneli gerçekleştirildi. Kütahya Valisi Musa Işın ve DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak'ın da katıldığı panelde...

Kütahya Valiliği ve Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) iş birliğiyle "Gazilerin Gözünden 15 Temmuz" paneli gerçekleştirildi. Kütahya Valisi Musa Işın ve DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak'ın da katıldığı panelde, 15 Temmuz hain darbe girişimi ve gazilerin bu süreçte yaşadıkları anlatıldı.

"15 Temmuz Türkiye'nin İkinci Kurtuluş Mücadelesidir"

Panelde konuşan Kütahya Valisi Musa Işın, 15 Temmuz'un Türkiye'nin ikinci kurtuluş mücadelesi olduğunu belirtti. Vali Işın, darbe girişimi sırasında 250'den fazla şehit ve 2 binden fazla gazi verildiğine dikkat çekerek, "15 Temmuz için 'tiyatrodur, danışıklı dövüştür' diyenlere tepki gösterdi. "Cumhurbaşkanı'mızın Marmaris'te bulunduğu otel kurşunlandı, orada 2 yakın koruması şehit oldu. 15 Temmuz çok açık bir ifadeyle Türkiye'nin ikinci kurtuluşudur. Bu kurtuluşun önderi de Sayın Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan'dır" dedi.

"FETÖ, Türkiye'yi Amerika ve İsrail'e Teslim Edecekti"

Vali Işın, FETÖ'nün Amerika ve İsrail adına hareket eden bir örgüt olduğunu vurgulayarak, darbe girişiminin başarılı olması durumunda Türkiye'nin bu ülkelere teslim edileceğini ifade etti.

"15 Temmuz, İkinci Büyük Halk Devrimidir"

DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, 15 Temmuz'un ikinci büyük halk devrimi olduğunu söyledi. Kızıltoprak, darbe girişiminin demokratik merkezi yok etmeyi ve Türkiye'nin bütünlüğünü parçalamayı hedeflediğini belirterek, "Bu hareket, gerici ve faşist bir kalkışmaydı. 15 Temmuz'da Cumhurbaşkanı'mız Erdoğan'ın liderliğinde demokratik merkez güçlü bir tepki gösterdi. Halk, canını hiçe sayarak destansı bir direniş sergiledi ve bu darbe girişimini yerle bir etti" dedi.

Gaziler Yaşadıklarını Anlattı

Panelde, 15 Temmuz gazileri Safiye Bayat, Sabri Gündüz, Ali Karayiğit ve Orçun Şekercioğlu, o gece yaşadıklarını paylaştı. Gazilerin anlattıkları, salonda duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

Akademisyenlerin Değerlendirmeleri ile Sona Erdi

Program, Doç. Dr. Erkan Çav, Dr. Halil İbrahim Erbay ve Dr. Lütfi Özşahin'in 15 Temmuz ile ilgili değerlendirmeleriyle sona erdi. Panel, katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi ve yoğun bir katılımla gerçekleşti.