Meram'dan Büyük ''Sanayi Hamlesi''

Meram'dan Büyük ''Sanayi Hamlesi''
Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi, "Büyük Konut Hamlesi"nin ardından, ilçenin ekonomisine, üretimine ve istihdamına katkı sağlayacak önemli bir "Sanayi Hamlesi" başlatıyor.

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi, "Büyük Konut Hamlesi"nin ardından, ilçenin ekonomisine, üretimine ve istihdamına katkı sağlayacak önemli bir "Sanayi Hamlesi" başlatıyor. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Çomaklı Mahallesi'nde kooperatif usulü ile yeni bir sanayi sitesi kurulacağını açıkladı. Başkan Kavuş, birikimlerini değerli bir yatırıma dönüştürmek isteyenleri bu fırsatı değerlendirmeye davet etti.

"Eser ve Hizmetlerle Hemşehrilerimizin Karşısına Çıkıyoruz"

90 bin metrekare arsa üzerinde, 7 blokta 85 imalathane ve 7 ticari dükkan olacak şekilde inşa edilecek sanayi sitesinin müjdesini veren Başkan Kavuş, Meram Belediyesi olarak Çomaklı Mahallesi'nde yeni bir sanayi sitesi kurulmasına karar verdiklerini belirtti. Kavuş, "Konmeram Sanayi Sitesi" adı verilen bu yatırımı kooperatif usulüyle hayata geçirdiklerini söyledi.

"Sanayi, Büyümenin En Önemli Yapı Taşlarından Biri"

Başkan Kavuş, Meram'ın kentsel dönüşümden çevre politikalarına, sağlıktan eğitime, altyapıdan imara, turizmden spora kadar yaşadığı değişimi, ekonomi, üretim ve istihdamda da yaşamasını istediklerini ifade etti. "Sanayi, her şehrin olduğu gibi Meram'ın da ekonomik kalkınmasının ve sürdürülebilir büyümesinin en önemli yapı taşlarından biri" diyen Kavuş, yeni sanayi sitesindeki imalathaneler için üyelik başvurularını başlattıklarını duyurdu.

"Sanayi Sitemiz, Birikimlerini Kârlı Değerlendirmek İsteyenlere Fırsat Sunuyor"

Birikimlerini değerli bir yatırımla taçlandırmak isteyen herkesi kooperatife müracaat etmeye davet eden Kavuş, "Meram'ın sanayideki gerçek potansiyelini sanayicilerimiz, iş adamlarımız ve onlara omuz veren emekçi kardeşlerimizle birlikte ortaya çıkaracağız. Bu süreçte böyle bir yatırımın çok önemli olduğuna inanıyor, yatırım yapmak isteyen herkesi bu fırsatı değerlendirmeye davet ediyorum" dedi. Başkan Kavuş, sanayi sitesinin ilçenin üretim, istihdam, ekonomi ve ticaret çıtasını daha yükseğe taşıyacağını vurguladı.

Konmeram Sanayi Sitesine Başvurular 12 Temmuz'a Kadar Devam Edecek

Meram Belediyesi öncülüğünde kurulan Konmeram Sanayi Sitesi İşyeri Yapı Kooperatifi, Çomaklı Mahallesi'nde yükselecek. 90 bin metrekare arsa alanına sahip olan Konmeram Sanayi Sitesi, 7 blokta 85 imalathane ve 7 ticari alan olacak şekilde inşa edilecek. Üyelik başvuruları 12 Temmuz 2024 Cuma gününe kadar www.konmeram.com.tr adresi üzerinden yapılabilecek. Sanayi sitesinin tır giriş, çıkış ve site içi ulaşım için 15 metre ve 20 metrelik bağlantı yolları olacak şekilde tasarlandığı bildirildi. Başvuru bedelleri 50 bin TL olarak belirlenen Konmeram Sanayi Sitesi'nde, 332 metrekarelik imalathaneler için 1 milyon 600 bin TL peşinat ve 100 bin TL aidat, 612 metrekarelik imalathaneler için ise 3 milyon TL peşinat ve 200 bin TL aidat ödenecek.

Meram Sanayiden Büyük Gelişme