MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım: "Türk Birliğine Doğru İlerliyoruz"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım: "Türk Birliğine Doğru İlerliyoruz"
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, dünyada bir Türk Devletleri Teşkilatı kurulduğunu ve Türk birliğine doğru ilerlediklerini belirtti. Yıldırım...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, dünyada bir Türk Devletleri Teşkilatı kurulduğunu ve Türk birliğine doğru ilerlediklerini belirtti. Yıldırım, bu önemli açıklamayı Ankara'da bir otelde düzenlenen Muharrem Ayı "Oruç Açma" İftar Programı'nda yaptı.

Programa Yıldırım'ın yanı sıra Çankaya Kaymakamı Murat Duru ve Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı da katıldı. İftardan önce konuşma yapan Yıldırım, Horasan erenlerinin bu coğrafyayı vatan yapan kişiler olduğunu ifade etti. Yıldırım, Selçuklu, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti'ni kuranların Horasan erenleri olduğunu belirterek, "Biz hiçbir insanımızdan taviz vermeyiz ve hiçbir insanımızdan vazgeçmek gibi bir niyetimiz yoktur. Hepimizin en değer verdiği kişiler Ehlibeyt'tir. Ehlibeyt bizim en önemli varlığımızdır," dedi.

Yıldırım, konuşmasında Türk Devletleri Teşkilatı'nın kuruluşuna da değinerek, "Geldiğimiz noktada dünyada bir Türk Devletleri Teşkilatı kurulmuş ve bir Türk birliğine doğru gidiyoruz. Dünden bugüne atamızın ve ceddimizin izinde Oğuz'un nesli gereğini yapıyor," ifadelerini kullandı.

Programda, Horasan'ın ve Oğuz'un çocuklarının Ehlibeyt sevgisi etrafında toplandığına dikkat çeken Yıldırım, birlik ve beraberlik mesajları verdi.