Roma'da Filistin İçin Dayanışma Gösterisi: Protestocular, "Özgür Filistin" Sloganları Attı

Roma'da Filistin İçin Dayanışma Gösterisi: Protestocular, "Özgür Filistin" Sloganları Attı
İtalya'nın başkenti Roma'da, Gazze'ye yönelik İsrail saldırılarının başladığı Ekim 2023'ten bu yana düzenlenen Filistin destek gösterileri bugün de devam etti. İtalya Dışişleri Bakanlığı önünde toplanan protestocular...

İtalya'nın başkenti Roma'da, Gazze'ye yönelik İsrail saldırılarının başladığı Ekim 2023'ten bu yana düzenlenen Filistin destek gösterileri bugün de devam etti. İtalya Dışişleri Bakanlığı önünde toplanan protestocular, Gazze'de ölen bebek ve çocukların fotoğraflarını sergileyerek, kırmızı boyalı ellerini kaldırıp Giorgia Meloni liderliğindeki İtalyan hükümetini İsrail'in suç ortağı olmakla suçladı.

Göstericiler, İtalyan hükümetine İsrail ile olan anlaşmalarını sonlandırma ve İsrail'in gerçekleştirdiği soykırıma ortak olmama çağrısında bulundu. Filistin bayrakları ve destek mesajları içeren pankartlar taşıyan protestocular, "Özgür Filistin" sloganları attı.

Konuşmalarda, İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani'nin İsrail'e silah satmadıklarını ifade etmesine karşın, istatistik kurumu raporlarına göre İtalya'dan İsrail'e silah satışlarının gerçekleştiği vurgulandı.

Gösteriye katılan Fransız öğrenci Emma, "Şu anda Filistin'de yaşananlar insan haklarına ve uluslararası hukuka aykırı. Ne yazık ki hiçbir hareket yok. Sadece söz değil, icraat istiyoruz. İsrail'e karşı ekonomik boykot yapılmasını ve İtalya ile İsrail arasındaki anlaşmaların durdurulmasını istiyoruz. Özgür bir Filistin ve apartheidin bitmesini istiyoruz. Ben şahsen iki devletli çözümden yana değilim çünkü bana göre İsrail devleti olmamalı." dedi.

Tıp doktoru ve "Gazze için Sağlık Çalışanları Derneği"nin kurucularından Vittorio ise, "Bir grup doktor, hemşire, sosyal hizmet uzmanı ve tüm sağlık çalışanı olarak, Filistin'de yaşananlara öfkeliyiz." ifadelerini kullandı. Gazze'de kanlı bir soykırım yapıldığını belirten Vittorio, İtalyan hükümetinin bu duruma yönelik tavrına şaşırmadığını, ancak İtalyan basınının çocukların öldüğünü yeterince aktarmamasının daha şaşırtıcı olduğunu söyledi. "Her saat başı bir çocuk, bir kadın ölüyor," şeklinde konuştu.

Roma'daki gösteri, İtalya'da Filistin'e olan dayanışma ve desteğin sürdüğünü bir kez daha gözler önüne serdi.