Silahlı Saldırıda Hayatını Kaybeden Dr. Ekrem Karakaya İçin Anma Programı Düzenlendi

Silahlı Saldırıda Hayatını Kaybeden Dr. Ekrem Karakaya İçin Anma Programı Düzenlendi
KONYA (AA) - Konya'da görev yaptığı hastanede bir hasta yakınının silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybeden Dr. Ekrem Karakaya, ölüm yıl dönümünde anıldı.

KONYA (AA) - Konya'da görev yaptığı hastanede bir hasta yakınının silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybeden Dr. Ekrem Karakaya, ölüm yıl dönümünde anıldı. Konya Tabip Odası'nda gerçekleştirilen anma programında, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet bir kez daha kınandı.

Konya Tabip Odası Başkanı Erayman: "Şiddetin Her Türlüsüne Karşı Toplum Tutum Sergilemeli"

Konya Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. İbrahim Erayman, programda yaptığı konuşmada, hekim olarak yetişmenin zorlu bir süreç olduğunu ve şiddetin hiçbir türlüsünün kabul edilemez olduğunu vurguladı. Erayman, "Biz ne kadar konuşursak konuşalım bazen anlaşılmıyor. Aslında bizim yerimize hekimleri yetiştiren aileler konuşursa toplum bir şey anlayabilir diye düşünüyorum. Hekimler ve sağlık çalışanları olarak öğretmene, okumuş insana, kadına şiddet dahil hiçbir şiddeti kabul etmiyoruz. Türk hekimliğinin birçok problemi var ama öncelikli problemimizin bu olduğunu düşünüyoruz," dedi.

Erayman ayrıca, sağlık hizmeti alan vatandaşların büyük çoğunluğunun iyi niyetli olduğunu belirterek, şiddet uygulayan küçük bir grubun ise iyiye evrilmesi için hep birlikte çözüm yolları bulunması gerektiğini ifade etti.

Uzmanların Gözünden Şiddet ve Çözüm Önerileri

Konuşmaların ardından, Doç. Dr. Şakir Gıca "Psikiyatrist Gözüyle" ve Prof. Dr. Erdal Kalkan "Hukukçu Hekim Gözüyle" başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi. Sunumlarda, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin psikolojik ve hukuki boyutları ele alındı.

Olayın Geçmişi

6 Temmuz 2022'de Konya Şehir Hastanesi'nde kardiyoloji uzmanı Dr. Ekrem Karakaya, hasta yakını Hacı Mehmet Akçay (39) tarafından silahla vurulmuştu. Tartışma sırasında yaşanan bu saldırı sonucu Dr. Karakaya ameliyata alınmış, ancak kurtarılamamıştı.

Dr. Ekrem Karakaya'nın ölüm yıl dönümünde düzenlenen bu anma programı, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin sona erdirilmesi için toplumun her kesiminin ortak bir duruş sergilemesi gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi