Silivri'de Tarihi Yangın Söndürüldü: Başkan Balcıoğlu'ndan Açıklama

Silivri'de Tarihi Yangın Söndürüldü: Başkan Balcıoğlu'ndan Açıklama
Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, geniş bir alana yayılarak tarım arazilerini tehdit eden yangının söndürüldüğünü açıkladı. Başkan Balcıoğlu, "Silivri tarihinin en büyük yangınını yaşadık" dedi.

Silivri'de geniş tarım alanlarını etkileyen yangın, ekiplerin yoğun çalışmaları sonucunda kontrol altına alındı ve söndürüldü. Yangına ilişkin açıklamalarda bulunan Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, Gazitepe bölgesinde yaklaşık 8 kilometre uzunluğunda, 5 kilometre genişliğinde bir alanın yangından etkilendiğini belirtti. Balcıoğlu, "Silivri tarihinin en büyük yangınını yaşadık. Bölgemizde birçok çiftlik evimizi tahliye ettik. Hayvanlarımızı tahliye ettik. Çok şükür can kaybımız yok" ifadelerini kullandı.

Başkan Balcıoğlu, aynı anda pek çok farklı noktadan yangın ihbarı aldıklarını vurgulayarak, "Üzüldüğüm nokta aynı anda 6-7 noktada yangın çıkması. Burada bir kötü niyet arıyorum artık ben. Yangını söndürdük. Çok üzülüyorum. Tüm hemşerilerimize geçmiş olsun diliyorum. Hep birlikte bu büyük yangını söndürdük. Şu an Çanta, Gümüşyaka ve Değirmenköy bölgesinde de yangınlar çıktığını duyduk. Tekirdağ ekipleri ile ortak hareket halindeyiz. Ekiplerimizi yönlendirdik" şeklinde konuştu.

Silivri'deki yangının kontrol altına alınmasıyla birlikte ekipler, Çanta, Gümüşyaka ve Değirmenköy bölgelerinde çıkan yangınlara da müdahale etmeye devam ediyor. Başkan Balcıoğlu, yangın söndürme çalışmalarına katılan tüm ekiplere teşekkür ederek, hemşerilerine geçmiş olsun dileklerini iletti.